Seige bakker i Høydepunktet

51 Oppsal-løpere – nest største klubb! – kjempet i motbakkene bak Løvenstad skole. Det ble tre klasseseiere og mange bra resultater i Østmarka OKs Høydepunktet, som også var årets første runde i Trimtex Cup.

Når arrangør i PM lover middels til sterk kupering vet du at det er alvor. Og det ble en utmattende mellomdistanse, løypelegger hadde funnet traseer som satte løpsstyrken på prøve, kanskje ikke så overraskende ettersom løypelegger var Tore Sagvolden, som i storhetstiden (for Oppsal!) hadde bedre steg enn de fleste.

Når det i tillegg var godt og varmt ble det en orienteringsdag på sitt beste.

Oppsal-løperne leverte strålende innsats, og det endte med tre klasseseiere: Kjell Winther i H70, Per-Ivar Nikolaisen i H40 og Sondre Olaussen i H11-12 (Sondre hadde også raskeste tid i Direkte B, han fikk en lang dag. Ryktene skal også ha det til at han og et par andre tok Ola Dilt-postene på Puttåsen på veien hjem).

Det er gøy å se den store troppen vi stiller med, ikke minst blant de yngre: 28 av 51 løpere under 16 år! Og vi er representert over hele spekteret; N, C, B og A-klasser. Slik bredde gjør klubben bedre.

Høydepunktet var også første av i alt åtte konkurranser i Trimtex Cup for 13-14 og 15-16. Her ble det levert mange fine løp. De beste plasseringene kom ved Ingeborg Roll Mosland (4.plass, D13-14), Tina Kalleson (4.plass, D15-16), Amelie Aamodt (7.plass D15-16), Lars Sigurd Rødnes (7.plass H13-14) og Katrine Bjordal Veggan (8.plass D13-14).

Takk til Per-Ivar for bilder fra en flott dag hos Østmarka:

De siste detaljene og strategiene finslipes på start.
Hey brother.
Med rynket panne går vi til verket.
Det var flekker med snø igjen i terrenget. Men ikke mer enn at det bare var vått og rått.
Det er ikke bare i alpinsporten at utøverne lukker øynene og mentalt går gjennom hver sving og dump av løypa før start.
For noen betyr svart katt over veien ulykke, for andre at det begynner å nærme seg mål. Forøvrig fortroppen til tre rådyr litt nærmere samlingsplass (som var litt for kjappe for fotografen).

Det er det vi kaller ekte «farlig myr», underveis i N-Åpen.