10mila – for en helg!

Tiomila 2018 er historie. Det ble levert mye sterk løping i meget krevende terreng, og sosialt er det heller ingen tvil om at turen vil stå som et av sesongens høydepunkter.

Gjengen bak “tio-prosjektet” la lista høyt med fellestreninger og møter gjennom hele vinteren, pre-camp og det hele. Og jobben ga resultater – det ble i det hele tatt en herlig helg i Sverige for Oppsal. Bare se:

10mila-kavlen: 74. og 175.plass!

Førstelaget!

Damkavlen: 97.plass! (mixlaget med to fra Oppsal og tre fra Måren ble dessverre disket pga en feilstempling, men både Tina og Elin løp gode etapper!)

Ane Sofie Krogh med en meget sterk første etappe. Det gikk virkelig unna i teten. (foto: Snorre Veggan)

Ungdomskavlen: Skår i gleden da det ene laget dessverre fikk feil kart og ble disket, men de to andre fullførte til 168.plass og 255.plass!

Ungdommene!

Dette er selvsagt bare tørre tall, og bak dem er det mange høydepunkt. Som for eksempel suset gjennom teltene våre da Anselm kom FØRST inn på 2.etappe på Ungdomskavlen (dessverre med feil kart, men himmel og hav så moro det var i noen minutter), eller da VM-løperne Susan Lösch og Anni-Maija Fincke bare måtte gi opp å riste av seg Marit på den lange 3.etappen, eller da Are plukket og plukket og plukket plasser på “långa”, eller da Olav hadde etappetid i topp 50 på siste etappe og sørget for at Oppsal ble 13.beste norske lag, og hva med de avgjørende øyeblikkene i stafettene: Karolin Ohlssons knockout på siste etappe for Järla, eller et av favorittlagene Södertälje-Nykvarns kjempebom på første, eller OK Linnés Rasmus Andersson som løp fra feltet med over 10 minutter på långa natten, og deretter hans meget rutinerte og meriterte lagkamerat Mads Troengs katastrofale sjette etappe som gjorde stafetten vid åpen igjen – det var øyeblikk enda flere burde fått oppleve på arena.

Arena var et kapittel for seg; perfekt plassert ved en kunstgressbane, langt unna de tradisjonelle sølefestene Sverige ofte byr på vår og høst. Det er usikkert hvor mye ekstra Halvor hadde betalt for å få telt i første rekke, men utsikten til arena var perfekt. Og da det ble kaldt og litt regn lukket vi rett og slett teltduken, skrudde ovnene på fullt og kjørte på med storskjerm inne, noe ganske mange lag misunte oss.

Eilert og Helge går fra støtteapparat til løpere.

I vinter ble det også etterlyst “andrelagshelter”, det hadde vi definitivt – og de leverte. Her må Eilert og Helge nevnes spesielt; de fikk tildelt sine etapper på bussen bortover på fredag, men begge gjorde veldig fine løp. Anselm fikk også revansj for disken på ungdomsstafetten da han løp andrelaget opp 12 plasser på sjuende etappe.

Det var vrient terreng, og de lagene som klarte seg uten store smeller, men heller valgte det trygge gjorde det veldig bra. Selv verdenseliten satset på safety first, det kunne vi se på Eskil Kinnebergs siste etappe da han løp IFK Göteborg inn til seier. Det ble tildels store tidsdifferanser i alle klasser – resultatene ligger i svensk eventor: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=17220&groupBy=EventClass&showRelayLineups=True

Takk til tiomila-prosjektet, løpere og støtteapparat/heiagjeng for en topp helg i Nynäshamn – i 10mila 2019 skal vi vende nesa mot nordøstre Skåne, og forhåpentligvis vil enda flere ha lyst til å bli med enten som løpere eller i apparatet rundt – eller som begge deler. Vi kan love at det blir slitsomt og moro!

Det har vært høy aktivitet på facebooksiden gjennom helgen, mange av Snorres flotte videoer og bilder kan ses der: https://www.facebook.com/groups/103083213060841/

Så tar vi med et lite knippe i tillegg:

Ved avreise fra Ulsrud T.
Ikke plass til så mye mer.
Mye utstyr: aggregat, projektor, høyttalere, gass etc etc
Førsteetappeløperne i ungdomsstafetten på vei til start.
Kaffe og pølser – suksessoppskrift.
Starten av 10milakavlen.
Et av Snorres fantastiske bilder fra natta – det ligger/kommer flere på facebooksiden.