Norwegian spring: To klasseseiere

Oppsal hadde 62 startende løpere og to klasseseiere da den norske sesongen startet for alvor med Vårspretten i dag. 32 av de 62 var under seksten år!

Oppsal var femte største klubb i første løp av Norwegian spring, bak Nydalen (95), Kongsberg (74), Fossum (66) og Tyrving (65). At halvparten av de startende er under 16 lover godt for framtida til klubben, og det var også i de yngste årsklassene seierne kom: Sondre Olaussen vant H11-12, Iben Johansen-Barli var raskest i D11-12N. Begge fikk dessuten med seg Oppsal-løpere på pallen, hhv Simen Skeide og Synne Syversen Gihle. I alt ble det åtte pallplasser på Oppsals løpere, og enda flere fikk følelsen av å komme i gang for våren og skaffe seg trygghet fram mot (/gjøre unna bommene før) f.eks tiomila om to uker. Det var mange som løp veldig bra!

Vinteren har vært seig også i Østfold, og løpet var flyttet fra et snørikt terreng lenger inn i landet og sør til Svinesund. Vi kan vel si at det var et litt atypisk Østfold-terreng, med relativt høye kilometertider til å være Østfold, løpsområdet hadde nok mer trekk fra det man ofte får servert på den andre siden av Oslofjorden. Men været var fint og arenaen bra, slik at det ble et fint arrangement for mer enn 1200 startende. Det er forøvrig mulig å følge konkurransene i Norwegian Spring direkte på nett, komplett med meldeposter og det hele, på denne linken: http://live.eventylon.com/

SOLrenningen søndag skal gå fra samme arena, men nå på den andre siden av riksveien.

Sigve Vågsnes var best av våre i H21E med en sterk 10.plass i konkurranse med 60 løpere, og viste god form to uker før tiomila.
Marie Bjordal Veggan og Mari Kalleson er greie og slipper en Asker-løper foran på målstempling.
Sondre Olaussen vant H11-12 med Simen Skeide på tredjeplass.
Synne U. Bøhlerengen ble nummer 20 i en stor D11-12 -klasse.
Premie til alle Oppsal-gutta i den store H14-klassen.