68 fra Oppsal på festningen

Det var mange fine prestasjoner blant de i alt 68 startende Oppsal-løperne i vårens andre Oslo City Cup. Og det kan ha vært rekorddeltagelse: 777 deltagere i det vanlige løpet og 77 ekstra i EM-testløpet!

Oslo City Cup trakk opp i høyden, i alle fall sammenlignet med forrige ukes arena på Aker Brygge, og det var komplekse strekk, murer og nivåforskjeller. Mange av våre behersket dette svært bra, mens andre fikk litt trøbbel i de intrikate løypene.

I den første runden hadde Oppsal tre klasseseiere (H40, H11-12, D rekrutt); denne gangen ble det to: Simen Skeide var raskest i guttenes rekruttløype, mens Sondre Olaussen vant H11-12. Her ble det dobbelt Oppsal med Christoffer Ånensen på andreplass. Christoffer har pallplass i begge runder etter seieren sist.

Kari-Ann Ånensen tok sin andre strake andreplass i cupen, og var bare 8 sekunder fra seier i D40. Kjell Winther var 19 sekunder bak vinneren i H70.

Christoffer Ånensen ble nummer to i H11-12 (foto: Heidi K. Bjordal)

I ungdomsklassene var det en ny bra sprint av Ingeborg Roll Mosland. Ingeborg ble nummer 9 av 84 i konkurranse med løpere som er opptil tre år eldre. Sigurd Rødnes (14) var igjen raskest av mange Oppsal-løpere i H13-16 og endte på 15.plass av 95 startende.

Sigurd Rødnes ble nummer 15 i H13-16 (foto: Heidi K. Bjordal)
Jonas Krogh har hentet inn årets hovedløpsvinner i skiorientering Christian Borg fra Koll på vei mot 24.plass i H13-16. (Foto: Heidi K. Bjordal)

Ane Sofie Krogh og Ludvig Rødnes var Oppsals beste i D17 og H17 med hhv 11. og 16.plass. 11.plass ble det også til Bent Erik Skaug i H40.

Bent Erik Skaug mot sistepost og sterk 11.plass i H40.

I tillegg til at det var Oslo City Cup ble det også arrangert EM-testløp i sprint, slik at det var mulig å se eliten i aksjon i de samme løypene. Vi må vel konstatere at en del av dem løper imponerende fort, med kilometertider langt nede på 5-tallet. Vinnere ble Sigrid Alexandersen (D21E) og Jon Aukrust Osmoen (H21E).

Neste løp i Oslo City Cup er tirsdag 17.april – Bækkelaget er arrangør. Arenaen er flyttet fra Nordseter skole til Nedre Bekkelaget/Ormsund.