Stafetter

NM stafett junior: mye sterk løping, men medaljene glapp for Oppsal

Det ble to uhyre spennende stafetter i junior-NM på Kongsberg. Oppsal stilte med fire lag, to i hver klasse.

H17-20 var først ut. Førstelaget hadde samme mannskap som sølvlaget i Tromsø i fjor, eneste forskjell var at brødrene Olaussen hadde byttet etapper, slik at Ask løp første og Sondre siste. Christoffer Ånensen løp andre etappe som sist. Andrelagets lagoppstilling var Aksel Nikolai Aubert, Eivind Vågsnes og Sigurd Rødnes. Her fikk 16-åringen Eivind sin debut i NM-sammenheng.

Med 45 lag på startstreken ble det en intens første etappe. Oliver Plassen Brandvol fra OK Moss fikk med seg noen flere lag, blant annet Bækkelaget, og klarte å få en luke. Dessverre viste det seg at lagene som var i gruppe med Moss ble diskvalifisert, og dermed hadde fjorårets firere plutselig en ledelse på 1.40 til Freidig. Ask fulgte fint på åttendeplass, 25 sekunder bak andreplass. Aksel på andrelaget kom inn drøye minuttet bak Ask og fulgte opp sin fine Jukola-startetappe, men var dessverre en av dem som ble disket etter manglende stempling på en post hvor det hadde vært svært kaotisk, noe coach Vegard ikke forsto noe av ettersom backuplappen burde ha “frikjent” vår mann.

På andre etappe løp Freidigs mann et kjempeløp og skaffet trønderne en ledelse på 1.56. Men Christoffer leverte meget solid og var først av forfølgerne, med Halden, Nydalen, Moss og Fossum hakk i hæl. Dermed ble det en tøff oppgave som ventet Sondre på siste etappe – mot fire 20-åringer, tre av dem juniorlandslagsløpere.

Sondre hadde ikke helt dagen etter sykdom rett før NM, sier coach Vegard.

Freidig holdt unna og tok en klar seier, med Fossum og Halden på de neste plassene. Moss måtte nøye seg med fjerdeplass for andre år på rad, mens Nydalen ble nummer fem og Oppsal nummer seks. Det var over fire minutter fra Oppsal og ned til sjuendeplass, hjemmelaget Kongsberg.

På andrelaget fullførte Eivind og Sigurd stafetten fint:

Eivind fikk mye god læring mot sterke løpere, og Sigurd viser at formen er i anmarsj før 25-manna, sier coach Vegard. Laget ville løpt inn til ca 16.plass.

Synne, Tuva og Ingeborg

I jentenes stafett sørget Freidig for en imponerende dobbel, etter at deres ankerkvinne passerte Halden helt på slutten. Nydalen tok en sterk bronse med 16-åringer på de to første etappene.  Oppsal 1 med Synne Syversen Gihle, Tuva Berger Gjelstad og Ingeborg Roll Mosland ble nummer 12 i stafetten og 11 i NM.

Ingeborg løp en gnistrende siste etappe, plukket fem plasser og hadde nest beste etappetid. Andrelaget med Josefine Steen-Utheim, Mari Kalleson og Synne Utseth Bøhlerengen tok 16.plass i NM (22.plass i stafetten).

Coach Vegard oppsummerer:

Synne var fornøyd og syntes det var gøy å løpe første etappe med mye folk i skogen. Tuva kom seg også gjennom på en bra måte. Andrelaget var godt fornøyd. Josefine fikk en lærerik første etappe mot gode løpere.

Vi skal også være svært fornøyd med at Oppsal er en klubb som faktisk klarer å stille to fulle lag i begge klasser i junior-NM. Spesielt i jentestafetten var det mange flerklubbslag (som altså ikke teller i NM) – og bare fire klubber i tillegg til Oppsal hadde mer enn ett lag. Her har NOF, klubbene og o-Norge en stor utfordring framover.

Resultater