Junior og seniorStafetter

NM: Oppsal satte farge på begge stafettene, tre lag topp 15

Oppsal stilte hele sju lag på NM-stafetten i Verdal, fordelt på to damelag og fem herrelag. Kvinnene var først i aksjon, med Ingvild Maalen-Johansen på lag 1 og Tonje Vassend på lag 2. Våre startkvinner løp jevnt, men tapte litt til teten hele veien. Fire lag fikk en luke til veksling: NTNUI 1 og 2, Bækkelaget og Halden. Deretter fulgte Nydalen og et mikslag med Ganddal/Egersund/Raumar litt under minuttet bak, før det begynte å komme grupper. Først en litt over to minutter bak, med blant annet Fredrikstad, Freidig og Tyrving. Begge Oppsal-lagene fulgte i neste gruppe, rundt seks minutter bak, med Ingvild som nummer 17 og Tonje som nummer 19.

På andreetappen avansere Margrethe Wisløff en plass for Oppsal 1, mens Synne Syversen Gihle og Oppsal 2 vekslet som nummer 24. Fredrikstad hadde overtatt ledelsen rundt halvminuttet foran NTNUI 1 etter en meget sterk etappe av Kamilla Steiwer. Det ble en intens kamp om gullet mellom landslagsløperne Marie Olaussen og Ane Dyrkorn. Førstnevnte holdt akkurat unna – seiersmarginen ble på 10 sekunder. Dermed gull til Fredrikstad ved junioren Jenny Danevad og søstrene Kamilla Steiwer og Marie Olaussen. Sølvlaget til NTNUI 1 besto av Emma Arnesen, Oda Scheele og Ane Dyrkorn. Fjorårsvinner Nydalen 1 passerte NTNUI 2 og Anna Ulvensøen, Kaja Winsnes Nordhagen og Anne Margrethe Hausken Nordberg tok bronsen med klar margin.

To av tre premievinnere. Førsteetappeløper Ingvild måtte rekke et fly

Det var spenning om topp 10-plassene på ankeretappen, og Ingeborg Roll Mosland avanserte i feltet sammen med blant annet EM-deltagerne Ingrid Lundanes (Emblem) og Gøril Rønning Sund (Frol). Tilslutt ble det en fin 12.plass for førstelaget, mens Tina Kalleson løp andrelaget opp tre plasser til 22.plass!

I herrestafetten mønstret Oppsal hele fem lag. Sondre Olaussen har blitt en glimrende førsteetappeløper, og passerte aller først på første passering. Han var med helt framme på alle passeringer, og selv om det røyk på noen sekunder til teten på slutten kunne han sende Vegard Jarvis Westergård ut på sjuendeplass, 1.46 bak Yngve Skogstad og Mo OK. Og det ble løpt fort av flere Oppsal-løpere. Oskar Størmer vekslet under minuttet bak Sondre, som nummer 14 (7 sekunder foran Anselm Reichenbach på NTNUI 5)! Christoffer Ånensen på Oppsal 3 var drøye sju minutter bak teten, mens det ble noe lenger fram for Halvor Melkild (Oppsal 5) og Aksel Nikolai Aubert (Oppsal 4).

På andre etappe tapte Vegard tre minutter til de raskeste, men holdt sjuendeplassen. Håkon Raadal Bjørlo løp en solid etappe for Oppsal 2, var bare fem sekunder bak Vegard i etappetid, og Oppsal hadde stadig to lag i topp 15! Medaljekampen var nok i realiteten avgjort etter to etapper; NTNUI 1 og 2 og Nydalen 1 hadde en luke på over fire minutter til over ti lag  -blant dem altså to fra Oppsal. I tillegg lurte Heming med Kasper Fosser som ankermann rett bak, slik at det var enormt mange lag i miksen om plassene fra 4 og nedover.

Mellomdistanse-europamester Eirik Langedal Breivik avgjorde for NTNUI 1, og han ble norgesmester sammen med Sander Arntzen og Isak Jonsson. Nydalen 1 med Lukas Liland, Rasmus Rørholt Theisen og Elias Jonsson tok sølv, NTNUI 2 med Anders VEstøl, Sigurd Paulsen Vie og Mads Eidsmo bronse. Av løperne bak var det Freidigs Håvard Sandstad Eidsmo som hadde friskest bein i trøndemyrene og sikret fjerdeplassen – en liten revansj fra da han mistet brikka i en highfive på oppløpet og ble passert av Oppsal i kampen om sjetteplass i fjor. Jørgen Baklid holdt plassen – og holdt unna for Kasper Fosser, som kom som ei kule på slutten, og sikret sjuendeplass til Oppsal. Akkurat som damelaget en plass ned fra i fjor, men topp ti for andre år på rad – da er vi en klubb å regne med! Som om ikke det var nok løp Olai Stensland Lillevold andrelaget inn til 15.plass! Kun NTNUI, Nydalen og Oppsal hadde mer enn ett lag i topp 15.

Oppsal 3, med tre juniorløpere som er “født og oppvokst” i blått og hvitt; Christoffer Ånensen, Sigurd Rødnes og Ask OIaussen, endte på 43.plass i stafetten. Oppsal 4, med Aksel Nikolai Aubert, Ludvig Rødnes og Oskar Mella ble nummer 56. Oppsal 5 fullførte ikke, men lå på rundt 60.plass etter etappene til Halvor Melkild og Peter Nordbrøden. Det var 88 startende lag og meget høyt nivå på NM-stafetten.

Resultater