KlubbenKonkurranse

Ukesrapport: søkkvått døpeløp, råtass-start og fine resultater

Forrige uke var så begivenhetsrik at hjemmesida ikke hang med. Dermed må det samles opp her:

Tirsdag: Råtassene var i gang med høsttreninga etter sommerpause. Stort oppmøte tross ganske ruskete vær, flere nye fjes – og de eldste fikk prøve seg på kart uten stier. Her er det mange som kommer til å finne postene greit i høst!

Onsdag: Høstens vakreste eventyr: Døpeløpe (hovedbildet). Tradisjonen tro ble dette løpet arrangert av Nydalens 16-åringer, og det var like vått som vanlig. Deltagerne fordelte seg på Knott, Mygg, Draug og Mosegrodd Draug. Det var rekorddeltagelse med nesten 200 deltagere som kastet seg ut i myrer, bekker og vann ved Svartkulp, blant dem 16 fra Oppsal, alle i ungdomsklassen Draug. Kartene var like uforståelige som vanlig, og hvem som vant de ulike klassene er vel fortsatt noe uklart, men det er ingen tvil om at deltagerne hadde det moro!

Her er et bildegalleri fra Døpeløpe, takk til Dagrun!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Torsdag gikk startskuddet for høstens Oppsal+Livelox torsdagsløp. Tina Kalleson hadde snekret vriene løyper fra Trasop, løyper som ble enda et hakk mer vriene for de som valgte å løpe på kurvekart! Det var 33 deltagere på torsdag, det er plass til enda flere på torsdagsløpene, denne uka er det Håvard Berget som er løypelegger fra Rustadsaga. Disse lavterskel-løpene gir en fin mulighet til å ta med seg ikke-orienteringsløpende venner, vise dem Østmarka på sitt beste og få introdusert dem for idretten vår. Og så er det bare en snau måned til 25-manna – her kan man benytte muligheten til å bruke den velprøvde “løpe seg i form”-taktikken!

I helga var det Trimtex Cup for ungdommene både lørdag og søndag. Lørdag arrangerte Tyrving Ivar-O-Løpet som sprint fra den nye friidrettsbanen. Julia Brox Rayamajhi i D13-14 fikk den beste plasseringen, med sjuendeplass. I H13-14 var det Tore Berger Gjelstad (nr 17) som var best av våre denne gang, i H15-16 ble Eivind Vågsnes nr 12, mens Josefine Steen-Utheim ble nummer 13 i D15-16.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lørdagens eneste klasseseier kom ved Dagrun Brox Rayamajhi i D40.

Resultater Ivar-o-løpet

Josefine får premie av årets europamester på langdistanse, Kasper Fosser

Søndag var Heming arrangør ved Frognerseteren, med Kasper Fosser som løypelegger.

Oppsal stilte med 30 deltagere, blant dem seks løpere under 12 år, og det ble godkjente løp for alle råtassene! (Men ikke for treneren!?!)

Josefine Steen-Utheim leverte den beste prestasjonen i Trimtex Cup, med fjerdeplass i D15-16.

Også i Hemingløpet kom Oppsals ene klasseseier i D40, denne gang gikk Vigdis Hobøl til topps!

 

Resultater Hemingløpet

Men Oppsals løpere holdt seg ikke bare i egen krets. Marte Krohn Mørland (D13-14) og Christina Krohn Skjæveland (B-åpen) tok første- og andreplass i Drangedalsløpet på lørdag. Olai Stensland Lillevold deltok i to av løpene i Tour of Trondheim, og fikk med seg en 14. plass blant over 50 deltagere lørdag og en sjetteplass søndag. Søndagens løp var også KM lang for Sør-Trøndelag. Kretsmesterskap var det også i Østfold. Fire Oppsal-løpere valgte å dra til VM-terrenget fra 2019. Håkon Raadal Bjørlo ble nummer tre, bak de to eks-landslagsløperne (og VM2019-deltagerne) Magne Dæhli og Gaute Steiwer.

Lørdag og søndag ble også både det norske og svenske mesterskapet i pre-o arrangert på Løten. Petter Fure var eneste representant fra Oppsal. Han ble nummer 27 i eliteklassen på lørdag og 20 på søndag.

Løpskapasitet er viktig, og enkelte Oppsal-løpere har også vært i aksjon uten kart denne uka – riktignok for andre klubber, men det ser vi selvsagt stort på. I onsdagens KM terrengløp på Skullerud ble Ane Risstad Sundnes, i drakta til Rustad langrenn, kretsmester i J15.

I helgen var det også norsk Ungdomsmesterskap i friidrett på Bislett stadion. Sivert Landrø Grindedal leverte et meget solid løp på 2000 meter og tok en flott åttendeplass i et stort G15-felt med tiden 5.58,14. Løpet ble forøvrig også vunnet av en o-løper, Nydalen/Kolls Karl Oraug Rygh.