KlubbenKonkurranse

Oppsal arrangerer nordisk mesterskap i nattorientering

Oppsal tar grep for orientering i mørket og arrangerer uoffisielt Nordisk mesterskap i nattorientering lørdag 14.september! Dette skjer fordi NM natt har falt ut av kalenderen som årlig arrangement.

Klubbleder Ludvig Rødnes gir følgende uttalelse i sakens anledning:

NM natt har tradisjonelt sett vært et av de flotteste og viktigste arrangementene i Norsk orientering.
Vi i Oppsal orientering er derfor svært skuffet over at det nå kun arrangeres annethvert år, og at det har mistet mye av den statusen et slikt arrangement fortjener.
Et NM annethvert år fører til at annethvert årskull med juniorer alltid vil være yngst i klassen når de starter i NM. Dette gir disse kullene mindre mulighet for gode plasseringer i NM. I tillegg har Tiomila startet med nattetapper i kvinnestafetten. Dette er nok et argument for å heve statusen på natt-NM ved å arrangere det hvert år.
NM natt burde være et av høydepunktene på kalenderen for alle O-løpere over 17 år. 
Derfor prøver vi i år å arrangere et nattløp på en måte som vi mener at NM natt skal arrangeres! Det skjer i Østmarka 14.september, og vi har ubeskjedent nok kalt det “nordisk mesterskap i nattorientering”. 
Vi håper at dette arrangementet kan være en oppvekker for NOF og resten av O-Norge, slik at alle forstår at NM-natt må tilbake på kalenderen så fort som mulig – med den statusen et så flott arrangement fortjener!

Primus motor for mesterskapsnærløpet er klubbens hovedtrener Vegard Jarvis Westergård. Som løypelegger har han rekruttert ingen ringere enn den finske landslagsstjernen Olli Ojanaho, som riktignok får litt assistanse av Østmarka-kjennerne Thor Mella og Halvor Hobøl til å finjustere løypene.

Det blir to klasser, Damer og Herrer, selvsagt intervallstart, kart oppdatert for O-festivalen 2023 og generelt kremterreng!

Påmelding til nordisk mesterskap her!