Landslag

EM stafett: Jørgen med sterk sisteetappe på norsk jubeldag

Norge avsluttet årets europamesterskap med sølv på kvinnestafetten og et overlegent EM-gull for menn. Kamilla Steiwer, Marie Olaussen, Andrine Benjaminsen, Eskil Kinneberg, Eirik Langedal Breivik og Kasper Harlem Fosser sto for medaljefangsten. Blant Oppsals representanter var det særlig Jørgen Baklid som imponerte med en meget sterk sisteetappe for Norge3. Han løp laget opp fra 18. til 11.plass i stafetten etter å ha avgjort kampen i en gruppe på seks løpere som kom mer eller mindre samlet inn til arena. Jørgen hadde åttende beste tid på siste etappe, kun slått av Kasper Fosser, Max Peter Bejmer (Sverige3), Martin Regborn (Sverige2), Emil Svensk (Sverige1), Tomas Krivda (Tsjekkia1), Joey Hadorn (Sveits1) og Ferenc Jonas (Ungarn1). Seks av disse sju lagene endte også i topp sju i stafetten. Jørgen hadde også bedre etappetid enn søndagens bronsevinner Miika Kirmula på Finlands førstelag, selv om finnen gikk ut på etappen i medaljekampen. I spurten om 11.plass var en annen finne, Aleksi Ruohola på Finland 2, sjanseløs mot Jørgen. (foto hovedbildet: arrangør/Eszter Kocsik)

Oskar, Jørgen, Anselm, Konstantin og Vegard

For de internasjonale løperne med Oppsal-forbindelse var det litt blanda drops på stafetten. Vi tar det fra høyre på bildet: Vegard Jarvis Westergård løp første etappe på et mixlag, og vekslet på 34.plass etter å ha falt litt av på slutten av etappen.

Konstantin Kunckel løp også første.etappe for et mixlag, men det var ikke hans dag, og han vekslet som nummer 52.

Anselm Reichenbach løp første etappe for Tyskland2, og kom dessverre bakpå tidlig, men løp seg opp utover i etappen og vekslet som nummer 42. Laget ble tilslutt nummer 40 i stafetten.

Oskar Mella løp andre etappe for Australia, og vekslet på 40.plass. Australia ble nummer 36 i stafetten.

Offisiell resultatliste (på den offisielle resultatlista er kun ett lag fra hver nasjon med).

Og da satser vi på at Oppsals representanter i Ungarn har fått en skikkelig gjennomkjøring før KM stafett til helgen!

Denne bildekrusellen krever javaskript.