13-16Junior og seniorKonkurranse

2xNM-GULL: Ingeborg og Sondre knuste all motstand i Østmarka

Østmarka tilhører Oppsal – også på den andre sida av fylkesgrensa! Ingeborg Roll Mosland og Sondre Olaussen tok hvert sitt gull under NM ultralang søndag. Løpene gikk i fellesstart, og Oppsals norgesmestere brukte tilsynelatende ulik taktikk på vei mot seier. Ingeborg (D19-20) kvittet seg med løper etter løper gjennom smarte veivalg, hun valgte det beste veivalget da tetgruppa splittet opp på det siste langstrekket, og skaffet seg luke på tjue sekunder til arenapassering med en ved første øyekast dristig venstresving på vei. Luka ga hun aldri fra seg – hun økte på den korte sisterunden og sikret seieren med 48 sekunders margin.

Her kan du spille opp igjen GPS-sporene og legge særlig merke til veivalgene til post 7 og 8.

Om Sondre imponerte på lørdag, var måten han tok NM-tittelen i H17-18 på faktisk enda mer imponerende. Han malte rett og slett feltet i stykker – det var jevnt fram til løperne kom til sommerfuglgaflingen, men deretter løp Sondre fra konkurrentene. I mål var han fem minutter foran nummer to!

Her kan du spille opp GPS-sporet og se Sondre mørne feltet

I D17-18 ble det en flott sjuendeplass til Synne Syversen Gihle – mens Tuva Berger Gjelstad også utmerket seg svært positivt i en annen sammenheng. Petter Fure, som var på starten, rapporterer: “Tuva avbrøt sitt løp for å løpe tilbake til start og melde om en skadet løper i feltet. Hun fulgte så sanitet og hjelpemannskapene ut igjen. De fikk raskt lokalisert den skadede, og tatt henne inn til samlingsplass. Intet brudd, bare et veldig kraftig overtråkk. Tuva ble hedret under premieutdeling for meget god sportsånd!”. Dette er eksempel til etterfølgelse!

.Ungdommene hadde Trimtex Cup, også dette ultralang med fellesstart. I H15-16 ble det en fin sjetteplass til Eivind Vågsnes, mens Nils Nikolaisen ble Oppsals beste i H13-14 med åttendeplass. Blant jentene ble Julia Brox Rayamajhi nummer ni i D13-14, mens Liv Keyser ble nummer åtte i D15-16.

Resultater NM ultralang og Trimtex Cup

Etter mesterskapene var det mulighet for publikumsløp i utvalgte løyper opp til 11 km. Karoline Brevig Aunes andreplass i A-mellom (8,8 km) var den beste Oppsal-prestasjonen, mens Bent Erik Skaug og Arne Olaussen skal ha pluss i margen for å velge flest mulig kilometer for startkontingenten!

Resultater publikumsløp

Bilder:

Denne bildekrusellen krever javaskript.