Hovedløp ski-o: Bronse til Jonas Krogh

Jonas Krogh sørget for årets første Oppsal-medalje da han tok bronse i hovedløpet i skiorientering på Lygna. Storesøster Ane fulgte opp med å bli beste norske i D17-18 i juniorlandskampen som gikk samtidig.

Tre Oppsal-løper stilte i hovedløpsklassene; Jonas Krogh, Tina Kalleson og Ingrid Solheim Undeberget. Det var altså Jonas i H14 som fikk den beste plasseringen- han var nummer 5 i starten av løpet, men i et utfordrende løypenett, hvor det i tillegg var ganske mye tåke, viste det seg at det var mange som bommet i den 3,9 kilometer lange løypa. Fra fjerde post og ut holdt Jonas tredjeplassen, og med unntak av en sjuendetid på et kortstrekk leverte han strekktider i topp 4 i hele siste del av løpet. Bronsen ble sikret med 1 minutt og 45 sekunder. Gullmedaljen i H14 gikk til Koll –  Christian Fredrik Borg var to sekunder foran Lars Lien fra Gjø-Vard. Tina og Ingrid (begge D16) kjempet ikke i toppen denne gang, men det kommer hovedløp til sommeren også!

Ingrid i tåkehavet ut fra start (Foto: Helge Grenager Solheim)
Tina med støtteapparat (Foto: Helge Grenager Solheim)

Ane Sofie Krogh ble kalt inn som reserve til juniorlandskampen på Lygna sent torsdag, men det skulle ingen tro. I konkurranse med løpere fra Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen og Danmark tok Ane tredjeplassen i D17-18 bak to finske løpere. Det var 1.32 fra vinneren Maria Hoskari og ned til Ane, og de fire første var i en klasse for seg. Førsteårsjunior Ane var også raskest av de tre norske i D17-18, så dette var en meget sterk prestasjon.

Orienteringsforbundet var raskt ute med å gratulere Ane med tredjeplass på Lygna (Foto: skjermdump)

I tillegg til hovedløp og juniorlandskamp var det også vanlige konkurranseklasser. Tilsammen 287 løpere startet på Lygna skisenter! I de vanlige klassene ble Arnhild Krogh nummer 4 i D40 og Jakob A. Gjedebo nummer 2 i H13.

Jakob fornøyd med ski-o-debuten (Foto: Helge Grenager Solheim)

Neste sjanse for å prøve skiorientering er NM på Kongsberg 17. og 18.februar.