Landslag

JWOC sprint: Ingeborg nummer sju, 14 sekunder fra gull

Ingeborg Roll Mosland leverte et nytt knall-løp da hun ble nummer sju på den individuelle sprinten i junior-VM. Etter at hun mandag leverte en bunnsolid første etappe da det endte med norsk gull på sprintstafetten var forventningene høye – samtidig som det ikke er tvil om at konkurransen er knallhard, med mange løpere som nok var revansjesugne etter noe stang ut på åpningsdistansen.

Ingeborg hadde i tillegg sent startnummer, og fikk over to timer i karanteneområdet før hun skulle i aksjon. Samtlige av de største forhåndsfavorittene var ferdige med sine løp, og passeringstidene viste at det svingte ganske mye underveis.

Ingeborg i oppløpet (skjermdump)

Den ungarske storfavoritten Rita Maramarosi var nede på sjetteplass tolv sekunder bak teten etter å i likhet med sveitsiske Henriette Radzikowski ha tapt både i starten og på et strekk med stiløping, det omvendte gjaldt for f.eks finske Eeva Liina Ojanaho (20 sekunder bak), tsjekkiske Lucie Dittrichova (25 bak), britiske Imogen Peters (35 bak) og belgiske Tilde de Smul (40 bak, delt med beste svenske, Alma Svennerud, som kan ha tapt fjerdeplassen på en feil mot siste post), som alle løp sterkt i starten, men tapte på slutten.

Det var med andre ord mulig å både tape og tjene sekunder mange steder.

Da Ingeborg startet lå Elli Punto fra Finland og Michaela Novotna i delt ledelse, fire sekunder foran Radzikowski, seks og ni sekunder foran Seline Sannwald (Sveits)og Annabelle Delenne (Frankrike), de to sistnevnte delte ledelsen på passering midtveis.

Ingeborg startet med et veivalg som ga mer trapper enn hva en del av de andre valgte, og den fortløpende skrivebordsanalysen

Ingeborg intervjues etter løpet (skjermdump)

viser at hun var 12 og 13 sekunder bak Sannwald på de to første passeringene, men hadde tatt igjen noe til passeringen etter drøye seks og et halvt minutts løping – samme løpsutvikling som lederne Punto og Novotna. På et stistrekk mot arena tapte hun noen sekunder til Punto og Novotna.

I mål ble det en flott sjuendeplass, 14 sekunder bak vinnerduoen, ti sekunder fra bronse og to sekunder fra sjetteplassen.

De øvrige norske jentene ble nummer 19 (Mathea Gløersen), 28 (Elisa Götsch Iversen) 36 (Ine B. Tegdan), 37 (Heidi Kristina Sebjørnsen) og 38 (Anna Taksdal). Det var 153 løpere på start.

Resultater, D17-20

GPS, D17-20

Hos gutta hadde både Oskar Mella og Sondre Olaussen tidlige startnummer. Oskar ble nummer 121 av de 168 startende, var 3.05 bak og tapte nok en god del plasser og sekunder på et ikke optimalt veivalg på langstrekket mot stadion, og hadde nok vært topp 100 uten dette.

Oskar mot mål for Australia (foto: Morten Mosland)

Sondre leverte en meget solid gjennomføring i det som på papiret så ut som en ganske så tricky løype, og endte på 38.plass, 1.22 bak vinneren, sveitsiske Matthieu Bührer, som tok gullet to sekunder foran Iver Dalsaune Thun. Det ble også sveitsisk bronse til Loic Berger.

Alfred Bjørnerød ble nummer åtte, Philip Lehmann Romøren nummer 27, Kristoffer Strømdal Wiik nummer 53 og Andreas Vistnes Myklebost nummer 70.

Resultater H17-20