Landslag

VM-GULL! Ingeborg og Norge 1 vant sprintstafetten overbevisende

Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland og Norge 1 med gull på sprintstafetten i junior-VM!

Ingeborg løp en glimrende første etappe, var offensiv i den knallharde utgangen opp nærmere 150 trappetrinn i et amfiteater, tok teten i sin gafling, gjennomførte helt uten feil (så langt vi kunne se på tracking) og sendte Philip Lehmann Romøren ut på femteplass, 18 sekunder bak ledende Finland. Romøren løp Norge opp i tet, og der ble de værende! Alfred Bjørnerød ga Mathea Gløersen fem sekunders ledelse til Frankrike ut på siste etappe, men det føltes ikke som noen trygg luke all den tid noen av stjernene fra de siste års junior-VM, nemlig Alma Svennerud (Sverige), Lucie Diettrichova (Tsjekkia), Eva-Liina Ojanaho (Finland) og ikke minst Rita Maramarosi (Ungarn) fulgte rundt minuttet bak. I tillegg gikk Sveits meget godt i starten av siste etappe, og var en stund under 20 sekunder bak.

Den franske jenta bukket under for presset og gjorde en grov feil ved arenapassering, mens Gløersen var knallhard mentalt gjennomhele siste etappe og gjennomførte feilfritt – og med 25 sekunder ned til Sveits hadde Norge tid til å løpe med hele laget samlet over mål.

Sveits tok sølvet og Sverige bronsen.

Våre to øvrige VM-deltagere gjorde også sine saker bra i tsjekkiske Plzen. Begge løp andre etappe – Sondre Olaussen løp Norge 3 opp to plasser fra 23. til 21.plass og tapte kun 27 sekunder til teten. Norge 3 endte tilslutt på 17.plass, plassen foran Norge 2.

Oskar Mella og Australia 3 ble nummer 44 av de 77 lagene på start.

I morgen fortsetter mesterskapet med individuell sprint.