Landslag

Oppsal-trio klare for junior-VM – kan følges direkte fra mandag

Ingeborg Roll Mosland, Oskar Mella og Sondre Olaussen er på plass i Plzen og har gjort unna model event før junior-VM starter mandag ettermiddag. Sprintstafett står på programmet på mesteskapets første dag, og vi krysser fingrene for både Norge og Australia!

Ingeborg får æren av første etappe for Norge 1, der øvrige løpere er Philip Lehmann Romøren (Fossum), Alfred Bjørnerød (Moss) og Mathea Gløersen (Bækkelaget). Sondre løper andre etappe for Norge 3. Her har Heidi Kristina Sebjørnsen (Fossum) første etappe, mens Andreas Vistnes Myklebort (Halden) og Elisa Götsch Iversen (BUL-Tromsø) avslutter. For Norge 2 stiller Anna Taksdal (Ganddal) og de tre Freidig-løperne Kristoffer Strødal Wiik, Iver Dalsaune Thun og Ine Bohnhorst Tegdan.

Oskar Mella løper andre etappe for Australia 3.

Det deltar 34 land på stafetten. Alle kan stille inntil tre lag, slik at det er hele 77 lag på start (inkludert to mikslag). Det er kun det beste laget fra hver nasjon som teller i VM. På papiret ser det svært åpent ut, men Ungarn med Rita Maramarosi på siste etappe er blant de største favorittene, det samme er som vanlig Sverige, Finland og Sveits – og Norge. Hjemmenasjonen Tsjekkia må man selvsagt også regne med. I det hele tatt ligger det an til en svært spennende sprintstafett.

Mesterskapets hjemmeside

Alle konkurransene kan følges direkte med liveresultater og tracking- det er også TV-produksjon via IOF TV, det koster 6 euro pr konkurranse eller 25 euro for hele mesterskapet. Verd å støtte opp om!

De som er ekstra interessert kan lese mer enn de egentlig trenger å vite om sprintstafetten her