Landslag

VM-finpuss i Skottland – solid knockoutsprint fra Jørgen

Oppsals VM-deltagere har tilbragt helgen i Skottland der de siste internasjonale VM-testløpene sto på programmet. Konkurransene var organisert av VM-arrangøren, og foregikk i VM-byen Edinburgh.

Lørdagens sprint foregikk i Wester Hailes sørvest for Edinburgh sentrum. Her ble Anselm Reichenbach (utlånt til NTNUI, men årets klubbmester sprint) nummer 26, 40 sekunder bak finnen Toumas Heikkilä og Kasper Fosser, som delte seieren. Jørgen Baklid var 55 sekunder bak vinnerne på 36.plass, mens Vegard Jarvis Westergård ble nummer 64.

Resultater

Søndag var det knockoutsprint i King’s Buildings, også dette sør for sentrum, men på et av universitetets områder nærmere bykjernen. Formatet tok hensyn til at det var stor deltagelse, hele ti kvartfinaler på herresiden der de tre beste gikk videre til semifinaler, mens de øvrige gikk til oppsamlingsløp. I semifinalene gikk vinnerne til Finale 1, nummer to i hver semifinale til finale 2 og så videre. De fem beste i oppsamlingen fikk også mulighet til å ta seg videre til Finale 1-5.

Jørgen viste at knockoutformen er i anmarsj med tredjeplass i kvartfinale 10 bak Elias Jonsson og Toumas Heikkilä. Han havnet i den første semifinalen, og ble igjen nummer tre, bak franske Lois Capbern og tsjekkiske Tomas Krivda, men f.eks foran Kasper Fosser. Dermed ble det finale 3 for Jørgen – hvor det igjen ble en tredjeplass, bak Timo Suter (Sveits) og Ralph Street (Storbritannia). Sveitseren Joey Hadorn vant Finale 1 foran Eirik Langedal Breivik.

Vegard ble nummer sju i kvartfinale 3, mens Anselm ble nummer fire i kvartfinale seks, ni tideler fra tredjeplassen. Begge måtte dermed løpe oppsamling. Anselm ble nummer fem og Vegard nummer 24 i oppsamlingssemifinalen, dermed fikk Anselm en plass i finale 5. Her ble han nummer to bak dansken Andreas Bock Bjørnsen. Kasper Fosser vant oppsamlingsfinalen der det var mange om beinet. Vegard ble nummer 32.