KlubbenKonkurranse

O-festivalen: Oppsal fløy høyt på Natrudstilen

En flott O-festival er over, og Oppsal-løperne markerte seg bra også da konkurransene flyttet seg fra Lillehammer sentrum og til skiarenaen på Natrudstilen.

Lørdagen var det mellomdistanse i tricky lavfjell-skråli, men dette taklet mange av våre svært bra: Ingeborg Roll Mosland ble nummer to i D19-20E etter en meget sterk avslutning, hun var 16 sekunder bak vinneren etter å ha ligget to minutter bak på første passering. Christoffer Ånensen og Sondre Olaussen ble nummer fire og sju i H17-18E. Jørgen Baklid ble nummer åtte i H21E1, og Ask Olaussen nummer ti i H19-20E. Josefine Steen-Utheim tok en sterk sjetteplass i D16.

Nils Nikolaisen slo til med seier i H13 etter å ha vært ute med skade en stund, Nicolai Moli ble nummer seks i samme klasse. Ola Marius Pedersen tok andreplass i H35. Julia Brox Rayamajhi ble nummer fem i D14, Kjell Winther fikk samme plassering i H75, mens Arnhild Krogh ble nummer ni i D50. Det var rundt 70 Oppsal-løpere i aksjon.

Arrangørene Fossum og Lillehammer hadde stått på for å lage et bredt tilbud. Selvsagt var det lagkonkurranse, men også pre-o og mulighet for å teste blindeorientering.

For junioreliteklassene og de eldste ungdomsklassene (15 og 16) var også mellomdistansen utgangspunkt for jaktstart søndag. Ingeborg Roll Mosland vant D19-20E med 41 sekunders margin. Christoffer Ånensen hadde raskeste tid av alle i H17-18E og løp seg opp til andreplass, bare 44 sekunder bak vinneren. Ask Olaussen klatret fire plasser til sjetteplass i H19-20E, og Synne Syversen Gihle løp seg opp seks plasser og ble nummer sju i D17-18E.

I ungdomsklassene ble det også levert bra på jaktstarten: Josefine Steen-Utheim forsvarte sjetteplassen i D16, mens Liv Keyser løp seg opp fem plasser til en åttendeplass i D15.

Jørgen Baklid hadde nok en gang den beste plasseringen av Oppsals seniorer med 15.plass i et sterkt felt. Emil Svensk, ankermann på Stora Tunas vinnerlag i både Tiomila og Jukola i år, vant langdistansen.

I øvrige klasser ble det en ny andreplass til Ola Marius Pedersen i H35, mens Kjell Winther ble nummer to i H75. H13-gjengen fortsatte å hevde seg – på langdistansen var det Ulrik Juveli Pedersen som tok en fin tredjeplass.

Resultater 15-16 og eliteklasser, begge dager