13-16Konkurranse

Herlig innsats av Oppsal-gjengen i Unionsmatchen

Oppsals fire representanter, ja – hele Akershus og Oslos tropp i Unionsmatchen, leverte fine løp i Borås. Spesielt på søndagens stafetter imponerte kretsens ungdommer med seier til AOOK 2, tre lag blant de ti beste og ingen ut på fellesstart.

Åtte kretser, fire norske og fire svenske, konkurrerer i Unionsmatchen: I tillegg til AOOK er det Mjøs-O, Østfold og Buskerud fra Norge og Bohuslän-Dal, Västergötland, Göteborg og Halland/Skåne fra Sverige. Samlet tid for de tre beste løperne i hver klasse, pluss de tre beste stafettlagene på søndag, avgjør konkurransen.

AOOK tar ut ti løpere i hver klasse, og etter de tre uttaksløpene var Josefine Steen-Utheim, Julia Brox Rayamajhi, Ulrik Juveli Pedersen og Nils Nikolaisen Oppsals fire kvalifiserte løpere.

På lørdagens langdistanse var det Nils og Josefine som gjorde det skarpest av våre. Josefine ble nummer 13 i D15-16, Nils nummer 14 i H13-14. Ulrik ble nummer 49 av de 101 deltagerne i klassen. Julia ble nummer 51 i D13-14.

Etter de individuelle løpene hadde Göteborg en klar ledelse i sammendraget, men AOOKs ti stafettlag hadde på ingen måte tenkt å la dem cruise til seier. Stafetten har fire etapper, med en løper fra hver klasse, i år var rekkefølgen D15-16, H13-14, D13-14, H15-16. AOOK 2 vant hele stafetten, 40 sekunder foran Göteborg 1. AOOK 3 med Nils på andre etappe tok en råsterk åttendeplass, rett foran AOOK 1. AOOK 8 med Ulrik på andre etappe lå på 15.plass etter tre etapper, og ble til slutt nummer 24, mens AOOK 6 med Julia på andre etappe ble nummer 30 og fortsatt øvre halvdel av de 62 lagene i stafetten. AOOK 4, der Josefine løp første etappe, ble dessverre disket etter at løperen på siste etappe fikk feil kart.

Stafettresultater

Göteborgs forsprang etter første dag ble i største laget, og de tok dermed sin fjerde strake seier i Unionsmatchen.

Hele troppen på plass i Borås (foto:AOOK)