KonkurranseLandslag

Sterk v-cup av Jørgen, beste nordmann på knockoutsprinten

Jørgen Baklid leverte to solide konkurranser i verdenscupåpningen i sveitsiske Olten. Spesielt lørdag viste han at han kan hamle opp med hvem som helst.

I kvalifiseringen fredag var det likevel med et nødskrik han gikk videre til finalerundene på lørdag: Han gikk videre som 12. og sistemann i sitt kvalifiseringsheat, til og med på bedre WRE-ranking enn en annen løper. Det var selvsagt fortærende at løperen han delte 12.plassen med var Anselm Reichenbach, det hadde vært gøy å se hva han kunne fått til på knockoutsprinten. Anselm kan trøste seg med at han var best av løperne som ikke gikk videre, og at nåløyet blir mindre trangt i VM, når hvert land kun har med tre løpere. Det var i det hele tatt meget høyt nivå og mange toppløpere forsvant ut allerede i kvalifiseringen.

Jørgen i tet i kvartfinaleheatet, foran Oksanen, Aebersold og Fosser (alle foto: arrangør/Silvan Schletti)

I kvartfinalene lørdag var Jørgen satt opp i et meget tøft heat, med blant andre regjerende sprintverdensmester Kasper Harlem Fosser og New Zealands VM-medaljør Tim Robertson. Men Jørgen løp en gnistrende kvartfinale og vant heatet foran hjemmeløper Fabian Aebersold og finske Teemu Oksanen, mens Fosser altså svært overraskende ble slått ut.

Dermed ble det semifinaleheat på Jørgen, og det ble igjen en meget jevn affære, men han måtte se seg slått av sveitseren Timo Suter og Oksanen etter et par ikke optimale veivalg. Tredjeplass i heatet ga likevel delt sjuendeplass i verdenscupen. Ingen norske herreløpere gikk videre til finalen, men Elias Jonsson ble også nummer tre i sitt semifinaleheat.

Sveitseren Joey Hadorn tok en populær hjemmeseier i finalen, mens Tove Alexandersson vant kvinneklassen. Victoria Hæstad Bjørnstad og Andrine Benjaminsen nådde finalen og ble nummer fire og seks.

Du kan studere løyper og tracking på IOFs verdenscupsider.

Anselm i mål for Tyskland

Innsatsen lørdag ga dermed grunn til stor optimisme også for søndagens individuelle sprint. Jørgen hadde relativt tidlig startnummer og leverte en solid konkurranse, men kanskje et lite knepp unna maks. Tilslutt ble det en 29.plass (delt med Kasper Fosser), 49 sekunder bak vinner Emil Svensk. Eirik Langedal Breivik ble beste nordmann på sjetteplass, mens Håvard Sandstad Eidsmo også snek seg foran Jørgen med to sekunder og ble nummer 27.

Anselm Reichenbach ble nummer 65, men var bare 1.30 bak Svensk.

Sveitsiske Natalia Gemperle vant kvinneklassen, Andrine Benjaminsen var best av de norske med åttendeplass.

Verdenscupen fortsetter til helga med sprint og sprintstafett, to meget viktige konkurranser med tanke på VM-plass, ettersom ingen av de norske gutta viste at de er udiskutable på laget til Skottland. Men Jørgen svekket nok ikke sitt kandidatur i helgen!

Resultater og tracking søndag