Junior og seniorKonkurranseStafetter

TOPP TI: Solid stafett avsluttet sprint-NM i Bodø

Oppsal brøt en ny stafett-barriere med klubbens beste plassering i NM sprintstafett noensinne. Førstelaget løp inn til en glimrende tiendeplass i et meget sterkt felt.

1.etappe:  

Ingeborg Roll Mosland gikk rett i tet for Oppsal 1, og ledet på første passering. Hun holdt farta oppe og vekslet på femteplass, kun 24 sekunder bak Ane Dyrkorn og NTNUI 1. Det var kun seniorlandslagsløpere som vekslet foran Ingeborg på etappen.

2.etappe:

Vegard Jarvis Westergård fikk dermed et glimrende utgangspunkt i rygg på Anselm Reichenbach (NTNUI 2), og med Bækkelaget og Heming halsende ti sekunder bak. Det ble tøft mot spesialsprintere som Cornelius Bjørk og Ulrik Astrup Arnesen, men Vegard holdt bra og vekslet på en delt sjuendeplass, 1.17 bak NTNUI 1.

3.etappe:

Ingvild Maalen-Johansen gjorde sin første start i årets NM på sprintstafetten. Også på tredje etappe var det både landslagsløpere, spesialsprintere og NM-medaljører å bryne seg på, men Ingvild holdt Oppsal inne i kampen om en topp 10-plassering og vekslet som nummer 12.

4.etappe:

Med sølv i lomma fra knockoutsprinten var Jørgen Baklid klar for en ny runde mann mot mann-dueller. Han gikk ut fire sekunder bak Haldens franske stjerne Guilhem Elias, men det viste seg utover i etappen at franskmannen ikke var noen match for førstelagets ankermann.

Jørgen løp Oppsal 1 inn i topp 10 ved å passere Østfold-klubbene Fredrikstad og Halden. Han hadde tredje beste etappetid på siste etappe, 11 sekunder bak Freidigs Håvard Sandstad Eidsmo, og kom i mål 3.47 bak NTNUI 1, som tok gullet foran Heming og Bækkelaget. Det var forøvrig kun lag fra AOOK og Trøndelag i topp 10.

Jubel for topp 10 og premieplass! (foto: Morten Mosland)

Også de øvrige lagene leverte meget bra NM-innsats.

Andrelaget med Synne Syversen Gihle, Oskar Størmer, Tuva Berger Gjelstad og Sondre Olaussen ble nummer 25 i stafetten og 22 i NM (kombinasjonslagene fjernes fra den offisielle resultatlista) – solid levert med to 17-åringer og en 18-åring i lagoppstillingen.

Mens tredjelaget med Synne Utseth Bøhlerengen, Ask Olaussen, Natalii Mazur og Oskar Mella kom inn som nummer 46 (34 i NM).

Serhii Kiziov og Aksel Nikolai Aubert stilte på et kombinasjonslag med to sterke juniorjenter fra Heming – og dette laget, som ikke teller i NM, tok en sterk 23.plass i stafetten.

Bilder fra Olai og Stepan: