KlubbenStafetter

Kvistkvaset: Solid løping i tio-generalprøven

Det ble seks nye æljluer til Oppsal-løpere på Kvistkvaset 1.mai. Både damelaget, med Tina Kalleson, Ingvild Maalen-Johansen og Nordre Follos Linn Hokholt, og førstelaget i H130-stafetten, med Bent Erik Skaug, Erik Persson og Ola Marius Pedersen, sikret seg de ettertraktede premiene: Kvistkvaset-luer med elgfigur.

Damelaget hadde ingen konkurranse, men i H130 (samlet alder på laget minst 130 år) fikk gutta skarp konkurranse, ikke minst fra Oppsals eget andrelag. Startmann Sigve Vågsnes vekslet som nummer to, minuttet bak Carl Godager Kaas for Bækkelaget, men to minutter foran Oppsal 1. Per-Ivar Nikolaisen og Espen Aubert løp Oppsal 2 inn til en knallsterk tredjeplass, det var kun førstelaget til Moss som splittet Oppsal-lagene. Og Oppsal 3 kom seg trygt foran Moss 3 og kunne dermed smykke seg med tittelen beste tredjelag. Solid veteranbredde med andre ord.

I H17-stafetten ble det en meget tett duell i toppen, tilslutt sneik hjemmelaget Ås-NMBU seg 46 sekunder foran Oppsals trio med Erik Sagvolden, Thomas Ruud og Olav Johannes Deelstra.

I D120 var Oppsal ett av to lag, men her ble Nydalen for sterke og tok seieren. I D150 og H170 hadde ikke Oppsal lag i år.

Ungdomsstafetten har samme oppsett som ungdomsstafetten i Tiomila, så dette ble virkelig en generalprøve før det braker løs i Nynäshamn. Oppsal 1 med Josefine Steen-Utheim, Ane Risstad Sundnes, Nils Nikolaisen og Eivind Vågsnes løp en kjempestafett og var med i toppen hele veien – og ledet faktisk med ti sekunder ut på siste etappe. Der lurte Asker og Moss seg forbi, men likevel en flott tredjeplass til Oppsal 1.

Og bredden er kjempebra, vi hadde i alt fire ungdomslag (ett sammen med Raumar) med lav gjennomsnittsalder. Alle løperne fullførte med stil, fikk med seg masse fin stafetterfaring og 12., 16. og 17.plass. Og det ble nok en stafett uten disk for ungdommene (den ene i Halden var jo pga en død brikke), så dette lover godt for stafettene som kommer!

Resultatliste 

I Kvistkvaset er det også individuell fellesstart for løpere under 12 år, og dette er definitivt et av de morsomste løpene å være tilskuer til i løpet av sesongen. Stemningen er god og stoltheten etterpå likeså. Fire Oppsal-løpere var blant de 36 på start; Oscar Moli, Torje Schrøder-Nielsen, Amund Ones Engebretsen og Felix Durandal. Bra jobba!

Deltagerlista i fellesstarten

Bilder: