Konkurranse

KM sprint: tre medaljer og flere “sure fjerdeplasser”

Ingeborg Roll Mosland ble kretsmester og Nicolai Moli (hovedbildet) tok sin første KM-medalje på sprintkonkurransen i nasjonalanlegget i Holmenkollen lørdag formiddag. Ingeborg vant D19-20 med over to minutter.

Tre 13-åringer fra Oppsal som løp inn til premie på første mulighet i KM, og Nicolai Moli klinket altså til med medalje på første forsøk. Han var 52 sekunder bak vinneren i H13-14. Nils Nikolaisen ble nummer fem og Ulrik Juveli Pedersen nummer elleve.

Den sure fjerdeplassen er et begrep når det løpes om medaljer – og i fire KM-klasser endte Oppsal-løpere akkurat utenfor pallen. Aller nærmest var Ane Risstad Sundnes, som var fire sekunder fra bronse i D15-16. Aksel Nikolai Aubert hadde 13 sekunder opp til tredjeplass i H17-18 – men Aksel fikk likevel KM-medalje ettersom en av løperne foran var fra Buskerud, Ola Marius Pedersen 43 sekunder i H21, mens Ingvild Maalen-Johansen hadde minuttet opp i D21.

Det ble også fjerdeplass til Per-Ivar Nikolaisen i H40.

Totalt 23 løpere fra Oppsal stilte til start.

Resultater

D17-løypa med Tinas veivalg. Det var ikke spart på antall poster!

Utenfor kretsen

Noen Oppsal-løpere lot sprint være sprint og deltok i løp utenfor kretsen i helgen.

Fire Oppsal løpere, stilte i KM mellom for Vestfold og Telemark i Hedrum, der det var over 200 deltagere på plass.

Tina Kalleson delte seieren i D17- med Sandefjords Kine Gulliksen. Tina ledet nesten hele løpet, men noe tidstap på de tre siste postene gjorde at seieren holdt på å glippe, men Tina tok to sekunder på Sandefjord-løperen i spurten og reddet delt seier.

Resultater

Julias løype og veivalg i D13-14. Definitivt annerledes enn Oslo-terrenget!

Mens to Oppsal-løpere tok turen helt til Rogaland og Ålgårds kretsløp på Nedrebø.

Ram Rayamajhi hadde bestetid i Åpen AK, mens Julia Brox Rayamajhi ble nummer to, 1.45 bak vinneren i D13-14.

Resultater

To klasseseiere i Sentrumsløpet

Ikke alle Oppsal-løpere konkurrerte med kart i dag – Oppsal-ungdommene Sivert Landrø Grindedal og Josefine Steen-Utheim slo til med hver sin klasseseier på 10 km i Sentrumsløpet!

Sivert åpnet meget sterkt og ledet M14-15 fra start til mål – selv om en løper fra Inderøy kom veldig raskt på slutten, så holdt Sivert unna med åtte sekunders margin.

Josefine lå rett bak lederen på alle passeringer fra til 7,5 km, før hun avgjorde med en kanonavslutning og vant K16-17 med 21 sekunder.