Ski-o: Damelaget tok bronse på NM-stafetten

Arnhild Krogh kan skryte av å ha tatt NM-medaljer med 34 års mellomrom etter å ha gått andre etappe på bronselaget på Lygna!

Pallen: Lierbygda, Nydalen og Oppsal

Oppsals førstelag var blant medaljekandidatene på forhånd, og innfridde til gangs! Ane Sofie Krogh var med i teten på alle passeringer på startetappen, og omtrent midtveis fikk hun luke. Fire lag vekslet mellom ett og to minutter bak, forhåndsfavorittene Lierbygda med Tilla Farnes Hennum fulgte nærmest, sammen med Løten, Halden og Kongsberg. Ane sendte ut sin mor Arnhild, og vårt D50-råskinn leverte en herlig etappe. Lierbygda med Maren Haverstad overtok ledelsen, og bare Halden med Minna Wingstedt var under to minuttet bak ved veksling. Gjø-Vard var ytterligere halvminuttet bak, mens det nå var drøye fem minutter ned til Kongsberg, Oppsal og Nydalen, som hadde gått seg kraftig opp. På ankeretappen holdt Lierbygdas Synne Strand unna i tet, mens det ble en solid duell om sølv og bronse. Ingeborg Roll Mosland gikk ut 18 sekunder foran årets verdensmester på mellomdistanse, Nydalens Anna Ulvensøen. Norges beste junior og Norges beste senior hentet raskt inn både Kongsberg, Halden og Gjø-Vard. Fra midtveis og inn fikk Ulvensøen overtaket og sikret sølv for Nydalen, mens det altså ble bronse for Ane Sofie Krogh, Arnhild Krogh og Ingeborg Roll Mosland. De to yngste på laget er ikke uvant med å ta medaljer – men denne bronsen er Arnhilds første NM-medalje siden gullet D17-20 i natt-NM i Sandnes i 1990. Det er neppe mange løpere i o-Norge som har like stor avstand mellom to medaljer!

Starten går i damestafetten
Ane mot veksling
Arnhild i løypa
Ingeborg på vei mot bronse

Oppsal var en av bare to klubber som stilte to lag. Andrelaget gjorde også en fin innsats. Synne Syversen Gihle leverte en flott førsteetappe hvor hun vekslet på tiendeplass, rett bak lørdagens bronsevinner Ida Støen fra Lillehammer. Tuva Berger Gjelstad og Tina Kalleson fulgte fint opp, og andrelaget ble tilslutt nummer 13.

Tina på siste etappe på Oppsal 2

Det ble favorittserier også i mennenes stafett. Konnerud, med Jørgen Baklid på siste etappe, vant enkelt. Oppsals førstelag med Olai Stensland Lillevold, Bent Erik Skaug og Sondre Olaussen ble nummer ni. Andrelaget med Marius Aamodt, Sigve Vågsnes og Jonas Krogh nummer 14. Tredjelaget med Per-Ivar Nikolaisen, Christoffer Ånensen og Endre Wigaard ble dessverre disket.

Bent Erik
Sigve

Det stilte hele 24 herrelag og 15 damelag i NM-stafetten!

Resultater