Ski-o: sterk NM-dag på Lygna med gull og bronse

Oppsals løpere leverte både NM-medaljer og sterke plasseringer på langdistansen. Gledelig mange stilte til start på Lygna.

Etter at hun var Norges beste junior i VM var Ingeborg Roll Mosland klar favoritt i D17-20, og hun taklet favorittstempelet med glans. Ingeborg tok gullet med nesten fem minutters margin til nummer to, og over åtte minutter til bronsevinneren.

Ane inn til bronse

Ane Sofie Krogh leverte et sterkt løp i D21 og vgjorde en jevn kamp om bronse til sin fordel. Gullet gikk til verdensmesteren på mellomdistanse og sprintstafett, Anna Ulvensøen.

Med fire VM-gull fra Ramsau i bagasjen ville det vært en stor skrell om Jørgen Baklid skulle miste gullet i NM, og vår ungdomstrener var heller aldri truet. Han ledet løpet hele veien og tok et sikkert gull. Olai Stensland Lillevold ble nummer 10.

Olai jubler for diplom!

Av andre solide prestasjoner nevnes seier til Sigve Vågsnes i H40, andreplasser til Jonas Krogh (Åpen AK) og Nils Nikolaisen (H13-14), tredjeplass til Bent Erik Skaug (H50) og fjerdeplass til Eivind Vågsnes (H15-16).

Alle resultater

Søndag er det stafetter på Lygna, og Oppsal stiller med hele fem lag!

Bilder fra dagen, fotografer er Morten, Silje og «Oppsal-pappa» Kjetil Bjørlo: