Knallstart på ski-o-sesongen, nest største klubb

Hele 19 løpere fra Oppsal stilte til start på Sjusjøløpene, som var sesongpremieren i ski-o. Bare Nydalen (29) stilte med flere løpere.

Det var tydeligvis en etterlengtet sesongstart, med 297 og 312 deltagere. Konkurranseprogrammet var sprint på lørdag og mellomdistanse søndag, og det var svært gode forhold.

Spesielt gledelig var det å se en stor Oppsal-gruppe i H13-14. Det er tydelig at dette har blitt en bra gjeng både sommer og vinter! Trener Per-Ivar rapporterer:

«Nettsiden har ikke helt kontroll på ski-o-historien til Oppsal, men vi antar at vi aldri har hatt så mange løpere på startstreken i H13-14 som det var under rennene på Sjusjøen i helgen. Det var en morsom helg, der gutta fikk oppleve at det fint går an å bomme litt selv om det er lett å tenke at dette er gate-o-løp på ski. De som kom høyt opp første dag, var ikke nødvendigvis de samme som kom høyest opp andre dag – og omvendt. Nils Nikolaisen tok i den forbindelse en fin 4. plass på lørdag og Nicolai Moli tok en 6. plass på søndag. Halvor Johan Longva fikk prisen for jevnt god innsats, var nest best av Oppsal-løperne begge dager og plasserte seg stabilt i det høyeste sjiktet av lista. Alle var enige om at det var en morsom opplevelse, og det ble tatt til orde for at Sjusjøen-rennene måtte bli en jul-o-tradisjon».

Det var World Ranking Event begge dager i D17 og H17, slik at toppløpere fra blant annet Sverige, Estland og Latvia også hadde tatt turen til Sjusjøen for å bryne seg på Norges beste. Ingeborg Roll Mosland var vår beste i D17, med 9.plass lørdag og 8.plass søndag.

Tuva Berger Gjelstad var nest best av våre i D17 på lørdag, Tonje Vassend på søndag.

Jørgen Baklid tok seieren lørdag (riktignok representerer han fortsatt moderklubben Konnerud i ski-o), og ble nummer seks på søndag, mens Olai Stensland Lillevold ble best av Oppsal-løperne med 24. og 27.plass blant de rundt seksti startende.

Resultater lørdag

Resultater søndag

Ellers imponerte også Tonje og Olai som varmet opp hele veien fra Ljøsheim (17 kilometer) før løpene. De varmet også ned andre veien etter løpene – kanskje enda mer imponerende!

Bilder av H13-14-gjengen: