Junior og senior

Snøsamling ved Skeikampen for Oppsal senior (og en junior)

Oppsals spydspiss-gruppe var på treningssamling første helg i desember. Om noen synes rapporten kommer seint kan det være gode grunner til det. Mange treningsøkter, for eksempel:

«Fredag 8. desember reiste en gjeng på 19 Oppsalløpere til fjells og skisamling på Skeikampen for å samle treningstimer med planker under beina og kickstarte Jørgen Bs forberedelser til ski-o sesongen.

Selv om Jørgen kjapt måtte innse at det ikke var mye sportslig matching å få fra 18 o-løpere med varierende grad av overkroppsstyrke (Olai hadde det ærligste forsøket, og hang med i snaue 30 min på Jørgens «rolige stakeøkt»), hadde gjengen desto mer å bidra med sosialt. For som det stadig ble nevnt gjennom helgen, var dette en skisamling med større fokus på samling enn på ski. Selv om samtlige var ute på lange skiturer i tåke og snødrev rundt Skeikampenmassivet, var det når vi kom inn i den varme Baklidhytta at moroa virkelig begynte. Med en stor variasjon av brettspill, Fortnite på Playstation, all mulig vintersport på Tv og vakker julemusikk i bakgrunnen, hadde slitne Oppsalseniorer de beste forutsetningene for å restituere mellom øktene.

Med fredagstaco, julegrøt, vafler og omelett av 46 egg på menyen var det heller ingen fare for at energilagrene ikke var fylt opp. På lørdagen sørget Endre for helgens kulinariske høydepunkt, da han disket opp julemåltid med ribbe, pølser, poteter og surkål for samtlige deltakere. Julestemningen sprengte alle grenser i det Spotify-algoritmen sørget for at tonene fra julelåta «Last Christmas» fant veien ut av høyttalerne og ingen av samlingsdeltakerne kom seg helskinnet gjennom «Whamageddon» i år heller (for kontekst se: https://whamageddon.com/).

Peter sto for en viktig del av underholdningen med sin quiz med Oppsal som tema. Etter et ekstremt jevnt oppgjør og tie break, var det til slutt Are, Marius og Endre som tok seieren. Fra prestasjonene på quizen kan man spørre seg hvorvidt Oppsals nye løpere har brukt nok tid på treningsøkter i marka, da ingen lag var klar over at Børtervann og ikke Elvåga er Østmarkas største. Fra neste spørsmål, der nesten samtlige lag hadde stålkontroll på at en kebab shawarma i rull hos Papa Rosa koster 139 kroner, kan man konkludere med at Oppsals seniorgruppe har bedre oversikt over Østensjø bydels varierte mattilbud enn de har kjennskap til marka. Kanskje må Coach Vegard legge inn flere langturer inn mot Vangen på programmet?

Etter nok en solid skitur søndag formiddag hadde Oppsals løpere, med unntak av Jørgen, fått nok av planker under føttene og tok fatt på reisen sørover til løpeforhold, natt-o på oppsaltirsdag, innefotball, banetrening på Bislett og annen moro som venter i en vanlig treningsuke for Oppsal senior/junior. Vi er tross alt oløpere, ikke skiløpere, noe coach Vegard tydelig demonstrerte ved å notere seg for like mange løpeøkter som skiøkter i løpet av samlingen.
Baklidstuas treningsrom, med tredemølle og spinningsykkel, ble godt brukt av både
vestlendinger og haldensere som kanskje ikke har brukt mange timer på å finslipe skiteknikken.

Jørgen ble værende på hytta, der han så vidt vi vet stort sett bruker tiden på å stake og stake i en fart som kunne skremt vannet av enhver fra Ski Classics-sirkuset. Den mannen blir vanskelig å slå nå når årets ski-o sesong drar i gang!
Takk til Baklid for lån av hytte!

Oppsal senior/junior er i rute til en stor sesong, både sportslig og sosialt!»

Gudmund har også tatt masse bilder, som sees under: