Landslag

Jørgen Baklid er tatt ut på seniorlandslaget for 2024

Vi gratulerer Jørgen Baklid som en av sju løpere som har fått plass på A-landslaget for 2024! NOF har tatt ut sju menn og seks kvinner på A-landslagene, og seks menn og fire kvinner på Next Generation (U23)-laget. (Denne skjevfordelingen mellom kjønnene begrunnes blant annet med at flere av kvinnene som hadde representasjonsoppgaver i 2023 ikke ønsket landslagsplass.)

Det har foregått et klart generasjonsskifte spesielt på herresiden: Magne Dæhli, Eskil Kinneberg og Gaute Steiwer er alle ute av landslaget. Utøverne i landslagene er nå alle mellom 20 og 28 år, og det er hele ni nye løpere i landslagene.

Hovedmålene for landslagene er VM sprint i Edinburgh, EM skog i Mòr i Ungarn og verdenscupen sammenlagt. Verdenscupen har ti runder totalt, i tillegg til EM er det sprintkonkurranser i Sveits og Italia på våren og prøve-VM i Finland på høsten.

Dette er landslagene for 2024:

A, damer: Emma Arnesen, Andrine Benjaminsen, Ane Dyrkorn, Victoria Hæstad Bjørnstad, Ingrid Lundanes, Marie Olaussen.

A, herrer: Ulrik Astrup Arnesen, Jørgen Baklid, Mats Eidsmo, Kasper Harlem Fosser, Elias Jonsson, Eirik Langedal Breivik, Håvard Sandstad Eidsmo.

U23, damer: Kristin Melby Jacobsen, Ingeborg Rygg Eikeland, Oda Scheele, Pia Young Vik.

U23, herrer: Tobias Alstad, Cornelius Bjørk, Isak Jonsson, Kornelius Kriszat-Løvfald, Sigurd Paulsen Vie.

Vegard Jarvis Westergård fortsetter i Team Canada, slik at Oppsal vil ha to landslagsløpere neste sesong!

I tillegg er Ane Sofie Krogh på landslaget i skiorientering (Jørgen Baklid er også på skiorienteringslandslaget, men representerer Konnerud i ski-o)