Full fart i mørket ved Sognsvann

For syvende gang arrangerte Koll IL Trollnatta fra Kollhytta helt syd i Nordmarka. Med løyper fra 600 meter til snaut fire kilometer, så trakk løpet både de som knapt hadde tatt i et o-kart før til 16-åringer med fart i både bein og hode.

Rundt 15 Oppsalløpere stilte til start. Åtte løp Trollnatta, mens syv stilte på fellesstarten i den lengste løypa, Natt-O-Toget. Trollnatta er en fin introduksjon til nattorientering og vi registrerte flere gode prestasjoner. Bl.a. spant Ingeborg og Ane gjennom skogen med rakettsko, mens Mari løp alene gjennom den lengste Troll-løypa. Erik, Bjørn, Synne, Magnus og Gabriel kom seg også flott gjennom sine løyper. Neste år bør vi bli adskillig flere fra Oppsal!

Med fellesstart og ugaflet løype i Natt-O-Toget, så var det lagt opp til høy fart for de rundt 40 13-16 åringene. Og høy fart ble det. Kvister og steiner føyk til side, da Natt-O-Toget raste gjennom skogen. Og Oppsalløperne hang med så best de kunne. Vi som var tilskuere, kjente litt på Tiomilafølelsen, da de første lysene dukket opp i skogkanten og en lang rekke fulgte etter.

Blant gutta fikk både Sigurd og Ask en liten sving på et kortstrekk og havnet litt bak i rekken. Dermed klarte de aldri å tette luken til de kjappeste av de kjappe. Men Sigurd mente han ikke bommet mer enn teten. Tøft for 13-åringer å kjempe mot eldre og mer rutinerte konkurrenter. Marius hang også godt med og viste god orienteringsevne på publikumsposten, da et par av løperne foran han stakk ut i feil retning. Han korrigerte kjapt inn og ga forklaringen etterpå: – Jeg sjekket retningen allerede på vei til første post. Veldig bra og et eksempel til etterfølgelse!

I jenteklassene dannet Oppsalløperne nesten et eget tog gjennom skogen. Amelie, Ingrid U, Katrine og Tina hadde alle bra flyt mellom postene, til tross for at Amelie fikk et kutt i hånden og fylte både kart og startnummer med blod. Ryktene ville ha det til at blodet fosset, men heldigvis var det noe overdrevet. Men hun slet med å lese kartet pga. blodsøl og måtte overlate orienteringen til andre i perioder. Tina orienterte bra og var først av Oppsaljentene på publikumsposten, rett foran de tre andre. Med i toget var også løpere fra noen andre klubber. Veivalget inn mot siste post ble avgjørende – Amelie og Katrine kuttet rett på, mens Tina løp rundt. Dermed løp Amelie inn til tredjeplass i D15-16, mens Katrine ble slått på målstreken i spurten om den siste pallplassen i D13-14. Alt i alt en bra avslutning på en lang sesong for ungdommene.

(Arrangøren har dessverre datatrøbbel, så pr. nå foreligger ingen offisiell resultatliste.)

Vanskelig å lese kartet når det er fullt av blod.