Høstens fineste kveld – nesten 80 på klubbmesterskap natt

Er det egentlig noe som slår klubbmesterskap natt? Fornøyde deltagere kunne bryne seg på Steins fine løyper, Thor og Vigdis fikset bål, servering og et prikkfritt arrangement, og med fellesstart og sommerfugl-post nær arena ble det topp stemning også for de som ikke våget seg ut i skogen.

I tillegg ble de aller fleste løperne utstyrt med GPS, slik at det også var mulig å følge spenningen hjemme fra stua.

I den lengste løypa ble det satt svært høy fart fra start, og alle som sjekker livelox kan få en reprise av spenningen. Jørgen Baklid snek seg forbi Håkon Raadal Bjørlo helt på slutten, og vant spurtoppgjøret i H21. Olai Stensland Lillevold ble nummer tre, 28 sekunder bak. Ingvild Maalen-Johansen var raskeste kvinne i den lengste løypa og vant D21.

I mellomlang løype ble det også løpt svært fort – ikke så rart, siden to av landets aller beste juniorer stilte på start. Bækkelagets Mathea Gløersen var minuttet raskere enn Ingeborg Roll Mosland. Lars Ballangrud tok en prestisjeseier i H45, 38 sekunder foran Eilert Aamodt, med Vidar Gjelstad 18 sekunder bak der igjen.

Ungdommene løp svært jevnt i B-løypa, med åtte løpere innenfor 45 sekunder. Liv Keyser var raskest av jentene, Magnus Syversen Gihle raskest i H13-14.

Råtassene blåste også gjennom C-løypa. Nils Nikolaisen var først i mål, mens Ulf-Håkon Jordin slo Nicolai Moli i spurten om andreplass.

Og ikke minst var det fire løpere i N-Åpen som kom seg trygt gjennom nattløpet – det er lite som gir mer mestringsfølelse enn å få det til i nattorientering!