Jørgen med sterke sprintløp, mye aktivitet i helgen

Jørgen Baklid kom til Euromeeting i skotske Stirling som reserve, men ble eneste norske herreløper i finalen på lørdagens knockoutsprint.

I finalen var Jørgen dessverre en av flere løpere som valgte feil veivalg til post 2, slik at han aldri var med i kampen om seieren. Likevel ble det en sterk sjetteplass i løpene i universitetsområdet i Stirling. Sveitseren Fabian Aebersold vant finalen.

Venstreveivalget var dessverre ingen vinner

På søndagens ordinære sprint ved Stirling Castle leverte vår mann også bra – til slutt ble det 19.plass, 56 sekunder bak Yannick Michiels fra Belgia, bronsevinneren fra fjorårets VM. Eirik Langedal Breivik ble beste nordmann på fjerdeplass, Ulrik Astrup Arnesen ble nummer fem. Resultatene bør gjøre at Jørgen klatrer fra sin 54.plass på verdensrankingen i sprint.

Jørgen løp også en meget solid etappe på fredagens stafett, selv om laget ikke fullførte.

Resultater lørdag

Resultater søndag

Men det var Oppsal-løpere i sving på mange arenaer i helgen. Noe på grunn av leteaksjonen, som heldigvis endte godt, var det en redusert tropp i Harry Lagert-finalen, men noen kom til start. Christoffer Ånensen sto for det beste resultatet med en sterk andreplass i Ola-klassen, rundt 4 minutter bak vinneren.

Resultater Harry Lagerts nattcup – finale

Lørdag stilte to Oppsal-løpere opp i Askers ultra 2-mila. Vigdis Hobøl ble tredje beste kvinne og nummer 16 totalt på mila, mens Stein Mella ble nummer seks på halvmila.

Josefine med klasseseier i Nøklevann rundt!

En del av klubbens medlemmer var også i aksjon på det tradisjonsrike terrengløpet Nøklevann rundt.

Det er fint at vi støtter opp om naboklubbenes arrangementer når det passer med konkurranseprogrammet.

Josefine Steen-Utheim dro i land en klasseseier for Oppsal Orientering på 10 km i K14-15 med tre sekunders margin etter å ha spurtet forbi to løpere rundt Haraløkka!

Guro Flatekval drar en gjeng opp “Drepern”

En rekke Oppsal-løpere deltok også for Rustad IL langrenn, blant annet Ane Risstad Sundnes, som vant K14-15 på 5 km med tre minutter og Torjus Landrø Grindedal som ble nummer to på 5 km i M12.

Vi merker oss også at Guro Flatekval, som “klubbløs”, hadde tredje beste tid av samtlige kvinner, så her bør vel sportslig ledelse i gang med en overtalelsesoperasjon mot ugafla langetappe i tiomila 2024?

Alt om Nøklevann rundt

Og på søndagens Lillomarka Nord-Sør fortsatte den fine innsatsen: Serhii Kiziov slo til med tredjeplass i mellomlang løype. Han har lagt ut video av hele løpet, se den her!

Per-Ivar Nikolaisen ble beste Oppsal-løper i langløypa med 16.plass.