Landslag

EM knockoutsprint: tre sekunder fra avansement

Jørgen Baklid hadde ikke marginene på sin side i kvalifiseringen på knockoutsprinten i EM. Han ble nummer 14 i sitt kvalifiseringsheat, et heat som på papiret kunne se ut som det vanskeligste å gå videre fra. Det var tre sekunder opp til Gustav Bergman som tok den tolvte og siste kvartfinaleplassen fra heat 2. Kasper Fosser og Cornelius Bjørk var i samme heat som Jørgen, og endte henholdsvis 10 og 4 sekunder foran. De var forøvrig de eneste norske herreløperne som gikk videre til kvartfinale. I kvartfinalen kolliderte Fosser med Joey Hadorn og måtte bryte med mistanke om hjernerystelse, men Bjørk tok seg til semifinale, hvor han også så ut til å ha kurs mot finaleplass fram til han løp feil i et kryss.

Jørgen hadde flere bestetider på enkeltstrekk, men det var et tidstap på 12 sekunder målt mot raskeste strekktid til post 5 som ødela for avansementet.

Resultater kvalifiseringsheat 2