Landslag

EM: Jørgen under minuttet bak i ekstremt jevn finale

Jørgen Baklid ble nummer 35 på sprinten, den første øvelsen i europamesterskapet/verdenscupfinalen. Det var en dag med svært jevne løp. Allerede i kvalifiseringen på morgenen viste det seg at det ville blir svært små marginer. Jørgen ble nummer 12 i sitt kvalifiseringsheat, og hadde fire sekunders klaring ned til 15.plass og «cut» for avansement – og bare ni sekunder opp til fjerdeplass.

Anselm Reichenbach løp i samme heat og lå likt med Jørgen fire poster fra mål, men fikk en bom på post 18 som kostet rundt 13 sekunder, og dermed røk han ut av finalen. Det var en skjebne han delte med store navn som Gustav Bergman, Daniel Hubmann, Florian Howald og Tim Robertson, samt nordmennene Isak Jonsson og Sigurd Paulsen Vie. Anselm var 35 sekunder bak og ble nummer 26 i heatet – opp til 15.plass var det 12 sekunder.

Finalen ble også svært jevn, men Matthias Kyburz sikret gullet fire sekunder foran Kasper Harlem Fosser. Finnen Toumas Heikkilä tok bronsen sekundet bak Fosser, mens Martin Regborn (Sverige) og Ralph Street (Storbritannia) delte fjerdeplassen ytterligere et sekund bak.

Jørgen var 57 sekunder bak og ble nummer 35. Han sikret seg dermed seks verdenscuppoeng.

I kvinnenes løp ble det dobbelt svensk, Sara Hagström og Tove Alexandersson var i en egen klasse, mens Simona Aebersold (Sveits) tok bronsen etter en miss mot slutten.

Fredag er det stafett, søndag knockoutsprint. Topp underholdning på 25-mannabussen.

Resultater

Foto: IOF