Ingeborg med sterk andreplass i juniorlandskamp

Ingeborg Roll Mosland beviste igjen at hun hører hjemme i verdenstoppen blant juniorene. Hun tok andreplass i D17-18 på mellomdistansen under juniorlandskampen i Sveits lørdag. Ingeborg var 2.40 bak den sveitsiske vinneren Minna Senn. Sveitserne var i det hele tatt bunnsolide på hjemmebane og vant alle de individuelle konkurransene.

Sondre Olaussen ble nummer 20 i H17-18.

På søndagens langdistanse var Ingeborg best av de norske løperne i D17-18 med fjerdeplass. Laginnsatsen var upåklagelig med femte-, sjette- og sjuendeplass i tillegg, men det var nok en gang sveitsiske Senn som gikk av med seieren.

I H17-18 var Sondre tredje best av nordmennene med 15.plass, 8.35 bak sveitseren Matthieu Bührer.

God stemning etter siste hardøkt

Her hjemme gjorde den delen av EM-troppen som er Oslo-basert unna den siste hardøkta før mesterskapet i Italia. Jørgen Baklid rapporterer om fin form og leverte tider helt i toppen på de to sprintsløyfene i Oslo sentrum.

I Furugampen lørdag slo sommerinnmeldte Ivar Jevne Arnesen til med andreplass i H17, kun 46 sekunder fra seier.

Andre løpere var i aksjon uten kart og kompass: Håkon Raadal Bjørlo og Vegard Jarvis Westergård ble henholdsvis nummer seks og sju totalt i Norges bratteste løp, Stoltzekleiven Opp i Bergen.

Håkon leverte 9.00, mens Vegard løp på 9.05.

Begge parkerte forøvrig Henrik Ingebrigtsen med god margin.