Landslag

Juniorlandskamp: tung norsk dag på stafetten i Sveits

Ingeborg Roll Mosland og Sondre Olaussen er med i Norges tropp til juniorlandskampen i Sveits, der Sveits, Danmark, Frankrike og Østerrike deltar i tillegg til Norge.

Landskampen startet med stafetter i dag, og begge Oppsal-løperne var satt opp på sisteetapper. Sondre løp siste etappe på Norge 3, kanskje litt overraskende etappe med tanke på hans to sterke førsteetapper i NM og junior-NM.

To lag fra Sveits og Norges førstelag fikk en luke, og det ble ganske store avstander utover i stafetten. Sondre ble sendt ut på delt sjuendeplass, 8.37 bak ledende Sveits 2. Sondre holdt plassen og sørget for at Norge 3 ble nest beste norske lag. Sveits 1 vant 12 sekunder foran Norge 1, men Sveits dominerte stort med å ta de tre neste plassene også, mens Frankrike 1 var det siste laget som snek seg foran Sondre.

Ingeborg løp også siste etappe, for Norge 2. De norske førsteetappeløperne hadde dessverre ingen god dag. Sveits 2 vekslet i klar ledelse, og Sigrid Schmitt Gran på Norge 4 var den eneste som hang noenlunde med på fjerdeplass, 4.30 bak. Norge 1, 2 og 3 vekslet samlet på plassene 12-14, over 13 minutter bak. På andre etappe overtok Sveits 1 ledelsen, mens Ingeborg ble sendt ut sist av de norske lagene, over 16 minutter bak på niendeplass. Det ble trippel sveitsisk, mens Kristin Melby Jacobsen leverte en sterk siste etappe for Norge 1 og løp laget inn til fjerdeplass. Ingeborg løp inn som nummer ni.

I morgen har de norske løperne sjansen til å slå tilbake på mellomdistansen.

Referat hos NOF