NM-SØLV! Oppsal-gutta knepent slått i stafett-thriller

Vi gratulerer Sondre Olaussen, Christoffer Ånensen og Ask Olaussen som sikret sølv til Oppsal på stafetten i junior-NM!

Det ble en jubeldag på Ramfjordmoen ved Tromsø! Oppsals førstelag preget stafetten fra start: Sondre Olaussen slo knockout på hele feltet på første etappe og ledet med halvminuttet på første passering, sammen med et kombinasjonslag med Vang og Ås-NMBU (som ikke teller i NM). Sondre bare økte luka utover i etappen, kun kombinasjonslaget hang så noenlunde med. Det var tre minutter ned til gruppa med lag som kunne få NM-plassering, og dermed fikk Christoffer Ånensen ro i løpet ut på andre etappe. Han leverte glimrende stafettløping og sendte Ask Olaussen ut i ledelse. Bak hadde imidlertid spesielt Nydalen 1 fått opp farta, og deres ankermann Hans Urset, opprinnelig fra Tromsø, var antagelig den vanskeligste motstanderen man kunne plukke fra en meget sterk bukett sisteetappeløpere. Ask gikk ut et drøyt minutt foran Urset, og nå kunne dramaet følges på gps.

Nervøst rundt gps-skjermen

Der var tendensen at Ask løp trygt og rett i postene, mens Nydalens mann nok løp fortere, men han hadde også flere småsvinger. På meldeposter halvveis i etappen hadde avstanden stabilisert seg på rundt halvminuttet, men så kom det et langstrekk over et myrområde der Ursets kunnskap om Troms-terreng kom skikkelig til sin rett: han gjorde et jafs og kom opp i ryggen på Ask. Det var nå kun disse to det handlet om med tanke på gull, de kom samlet inn til arenapassering, men på den siste runden viste det seg at Urset var sterkere og Nydalen 1 vant halvminuttet foran Oppsal. Uansett råsterkt levert, og ikke minst hadde Oppsals lagoppstilling alderen 17, 17 og 19 – mot Nydalens 20, 19 og 20.

Anselm Reichenbach løp en gnistrende sisteetappe og sikret bronse for NTNUI.

Oskar, Aksel og Marius

Oppsals andrelag med Aksel Nikolai Aubert – som tok starten slik han pleier, Marius Aamodt og Oskar Mella leverte en sterk stafett, ble nummer 12 og var med det nest beste andrelag.

I jentenes stafett åpnet Ingeborg Roll Mosland med en kjempeetappe, og Oppsal hadde bare et kombinasjonslag foran etter første etappe. Synne Syversen Gihle og Synne Utseth Bøhlerengen taklet utfordringene bra på de to neste etappene og sørget for at det tilslutt ble 14.plass for Oppsal.

Fin 14.plass i D17-20

Seniorene hadde jaktstart tidligere på morgenen – her leverte Håkon Raadal Bjørlo et nytt sterkt løp og kom inn på sjetteplass.