Utklassingsseiere på sprinten i norgescup-finalen

Ingeborg Roll Mosland feide all motstand til side under norgescupsprinten i Tromsø og vant D17-18 med 22 sekunder til Trollelgs Frida Haugskott, med Anna Taksdal fra Ganddal på tredjeplass. Og løpet til Ingeborg var  meget sterkt: Hun var raskest på 16 av 21 strekk, og enda mer imponerende: Lars K peker på at dersom man legger sammen beste strekktid for de andre løperne til en “supermotstander” ville Ingeborg fortsatt vært tre sekunder raskere!

Synne Utseth Bøhlerengen leverte også et fint løp uten feil og ble nummer 24.

I H19-20 vant Anselm Reichenbach med 12 sekunder til Alfred Bjørnerød fra Moss. Ask Olaussen ble beste Oppsal-løper på sjetteplass, mens Oskar Mella ble nummer 14 og Marius Aamodt nummer 23.

I H17-18 var det svært jevnt. Byåsens Vebjørn Bergh-Hansen vant med ett sekund, og 11 sekunder skilte de fem første. Sondre Olaussen ble beste Oppsal-løper på niendeplass, Christoffer Ånensen ble nummer 18 og Aksel Nikolai Aubert lå an til omtrent samme plassering helt til han tapte ett minutt på post 10, og da røyk plasseringene fort – Aksel ble nummer 40.

I D21 ble det 35.plass til Natali Mazur, mens Oskar Størmer viste at formen er i anmarsj i H21. Oskar løp inn til 13.plass, bare 1.12 bak Eirik Langedal Breivik. Det ble femdobbelt NTNUI, med kommende Oppsal-løper Jørgen Baklid på fjerdeplass. Serhii Kiziov ble nummer 39 og Endre Wigaard nummer 46.

Det var også konkurranse for 16-åringene, som har O-Idol lørdag. Tuva Berger Gjelstad og Synne Syversen Gihle ble nummer 12 og 22.

Resultater

Ingeborg imponerte også på torsdagens EM-testløp i knockoutsprint. Her løp juniorer og seniorer i samme klasse, og Ingeborg ble nummer ni i prologen, blant annet foran Victoria Hæstad Bjørnstad, som er årets norgesmester på distansen. Hun fulgte opp med en god semifinale, hvor hun kun ble slått av Bjørnstad og årets norgesmester i individuell sprint, Lene Berg Hanssen. I B-finalen ble det fjerdeplass.

Oskar Størmer var litt under pari i prologen, men i D-finalen ble han nummer to, og slo årets norgesmester Ulrik Astrup Arnesen i spurten. Vegard Jarvis Westergård ble nummer 18 i prologen, men valgte å stå over finalene.