KM stafett: søkkvåte forhold, to bronse til Oppsal

Oppsal hentet to bronsemedaljer på søndagens KM-stafett fra Sollihøgda – i H17 og D13-16. Tre kretser samarbeidet om KM stafett i år: både Buskerud OK og Østfold OK var med i tillegg til Akershus og Oslo OK, dermed ble det store felt i de fleste klasser, selv om enkelte nok sparer kreftene til NM-stafetten neste søndag.

Oppsal stilte lag i fire klasser: To lag i H17, ett lag i hver av klassene D17, D13-16 og H13-16.

I H17 løp Olai Stensland Lillevold en sterk etappe for Oppsal 2 og vekslet som nummer fire, 1.24 bak ledende NTNUI (som ikke teller i KM) mens Christoffer Ånensen på førstelaget dessverre ikke helt hadde dagen og vekslet et stykke tilbake i feltet. På andre etappe løp Ludvig Rødnes fint for andrelaget og tapte bare en plass, mens Vegard Jarvis Westergård på førstelaget slo til med beste etappetid på den andre etappen, slik at laget nå var nummer sju, bare tre minutter bak Bækkelaget og KM-bronse.

Håkon Raadal Bjørlo på siste etappe for førstelaget knallet også til med beste etappetid, og dermed passerte Oppsal 1 både Bækkelaget og Nydalen 2 og sikret bronsen bak Nydalen 1 og Tyrving 1. Sverre Bang Støeng sørget for å lose andrelaget inn til en fin åttendeplass i KM og niendeplass i stafetten. Det er verd å merke seg at andrelaget var foran alle lag fra Buskerud og Østfold!

Bronselaget: Christoffer, Håkon og Vegard

 

I D17 løp Ingvild Maalen-Johansen, Marie Hammer Iversen og Synne Utseth Bøhlerengen inn til niendeplass i stafetten, men fjerdeplass i KM. Vi merker oss også Tonje Vassend, som egentlig ikke hadde planlagt å løpe, men steppet inn for å fylle opp et mikslag med våre naboer i Bækkelaget – og kvitterte med beste etappetid på siste etappe!

I H13-16 løp Sivert Landrø Grindedal, Oskar Torp Nedrelid/Sander Vuong Medhus/Eskil Hobøl og Eivind Vågsnes, mens laget i D13-16 var Tuva Berger Gjelstad, Ane Risstad Sundnes/Josefine Steen-Urheim og Synne Syversen Gihle. Lagleder Silje rapporterer fra ungdomsklassene:

Guttene løp sikkert og bra på alle etapper. Det er høyt nivå i kretsen, så de bør være godt fornøyd med plasseringen (nr. 9) med et ungt lag. Spesielt hyggelig at de to debutantene Oskar og Sander (13 år) fikk en god stafett opplevelse på 2. etappe. Veldig krevende forhold- utrolig bløtt. Synne hadde måttet ta svømmetak i det som hadde gått fra myrsig til elv. Til og med verre enn på Nighthawk – og etter noens mening på kanten av hva man burde slippe de yngste ut i.

Starten går i H13-16

Tyrving burde nok ha hatt folk i skogen på de naturlige passeringene av myrer og elver i ungdomsklassen. Men det gikk fint og vi hadde en fornøyd gjeng. Jentene løp seg fint oppover i stafetten og fikk med seg en bronsemedalje. Det var «Østmarka»-klubbene som sikret pallplasser.

Bronsejenter: Synne, Josefine, Tuva og Ane.

Østmarka tok KM-gull i D13-16 foran Raumar og Oppsal, mens medaljene i H13-16 gikk til Asker, Fossum og Nydalen. Medalje til seks ulike klubber, med andre ord!

Resultater