VM-BRONSE! Kanonavslutning for Marius og stafettlaget

Vi gratulerer Marius Aamodt med en fantastisk bronsemedalje på stafetten i junior-VM i MTB-O! For en avslutning på det første juniorverdensmesterskapet for Marius, Ole Gunnar Kleppa Madslien og Sondre Ladim.

Eilert rapporterer fra Tsjekkia:

Det ble en overraskende bronse for de 3 norske gutta på stafett på siste dag av junior-VM i Nova Paka i Tsjekkia i dag. Laget bestod av Ole Gunnar Kleppa Madslien (Lillehammer OK), Marius Aamodt (Oppsal Orientering) og Sondre Ladim (Moss OK). 
Laget ble satt opp for å klare å henge med lengst mulig, og målet var å komme inn blant de seks første for å få diplom. Ole Gunnar klarte et mesterstykke av en startetappe og kom inn først med en ledelse på hele 2:33.
Ole Gunnar Kleppa Madslien ut fra start på 1.etappe
Dermed fikk Marius et godt utgangspunkt, men også en tøff oppgave med å holde avstanden så godt som mulig videre. Mange av de tøffeste konkurrentene hadde sine antatt beste på de siste etappene. Deriblant Frankrike som vant med to supermenn til slutt, de suste avgårde på hver sin etappe og verdensmesteren på fellesstarten, Armel Berthaud et velfortjent gull.
Etterhvert måtte Marius gi fra seg ledelsen, men klarte å holde Finland, Tsjekkia og Italia på god avstand.
Marius mot publikumspost på 2.etappe, mens franskmannen nærmer seg bak
Sondre Ladim fikk den vanskelige oppgaven med å sørge for sluttresultatet og skulle holde to verdensmestere bak seg: Finlands Eemil Koskinen, som vant langdistansen og Tsjekkias Adam Cernik, som vant mellomdistansen.
Sondre Ladim mot publikumspost

Ved publikumsposten, lå Norge bare noen få sekunder bak Finland og med Tsjekkia omlag 30 sekunder etter. Tsjekkeren gjorde en feil mot slutten, og Sondre klarte ikke å hamle helt opp med finnen inn mot mål.

Sondre kjører i mål og laget kan slippe bronsejubelen løs

Bronsen ble et strålende resultat for det norske laget, og stafetten viste at MTBO kan være utrolig spennende å følge – samt at norske utøvere er i stand til å nå gode resultater.

Norges deltagere og støtteapparat

Vi gratulerer Marius, Ole Gunnar og Sondre – og støtteapparatet – med et flott mesterskap!

Og med denne medaljen har Oppsal-løpere nå tatt internasjonale juniormedaljer i tre ulike orienteringsdisipliner: “vanlig” orientering, skiorientering og sykkelorientering. Det er ganske rått!