Konkurranse

Romeriksløpet: tre kretsmesterskap til Oppsal

Vi gratulerer Ingeborg Roll Mosland (D17-18), Christoffer Ånensen (H17-18) og Bjørg Ingunn Fjogstad (D65) med hvert sitt KM-gull på langdistanse!

Årets kretsmesterskap på langdistanse var lagt til Romeriksløpet med Raumar som arrangør. Løpet gikk fra Gystadmarka skole på Jessheim i et terreng med både flate, raske partier og mer kuperte og teknisk krevende. Dessverre ble det mye forvirring rundt en post, som gjorde at det ble mange diskvalifiserte i tre klasser: H17-18, H21 og H40.

Arrangøren skriver: “Vedr post 146 i klasse H17-18, H21 og H40. TD og ass. løypelegger har vært ute og sett på postplasseringen. Konklusjonen er at posten henger riktig slik kartet er tegnet, MEN kartet er ikke helt 100% her. Hjelpekurveformasjonen og skrenten skulle vært dratt litt lenger sør. Så ligger det en skrent litt lenger nord som ikke er på kartet. På Livelox vil det da fremkomme som posten er lenger sør. Det er ingen fasit her.”

Christoffer med gull i H17-18

Christoffer Ånensen var likevel en av de som klarte å finne fram til posten, og løp inn til en klar seier i H17-18. Ingeborg Roll Mosland tok også en sikker seier i D17-18, over tre minutter foran nummer to.

Oppsals tredje KM-vinner ble Bjørg Ingunn Fjogstad, som vant D65 med seks minutters margin. I tillegg ble det bestetid i Åpen A-lang til Ludvig Rødnes.

Ane Risstad Sundnes sikret seg også KM-medalje med tredjeplass i D13-14.

Det deltok 37 løpere fra Oppsal

Alle resultater

Men det var også Oppsal-løpere i sving på andre arenaer på lørdag: Ola Marius Pedersen feide all motstand til side og vant Østmarka Trail Challenge: Flyktningeruta med nesten seks minutter til nummer to. Ola Marius løp de 37 kilometerne fra Øyeren til Skullerud på 3.31.48. Helge Grenager Solheim tok en fin 17.plass. Startfeltet er begrenset til 100 deltagere.

Resultater og løpsinfo

Og i nord-norsk mesterskap på langdistanse i Alta stilte tre Oppsal-løpere til start. Per-Ivar Nikolaisen ble nummer to i H40, Marianne Opsahl Bredesen nummer fire i D21 og Jacob Berg Lofthus nummer fem i H21.

Resultater