VM MTB-O: Fin 18.plass for Marius på fellesstarten

Marius Aamodt leverte sin beste individuelle VM-plassering med 18.plass på fellesstarten i et felt på nærmere seksti ryttere, og fikk dermed en fin opptur etter at sykkelkjedet røyk på mellomdistansen slik at han ikke fikk fullført den konkurransen. Han var litt over seks minutter bak vinneren, Armel Berthaud fra Frankrike.
Ole Gunnar Kleppa Madslien ble nok en gang best av de norske med sjuendeplass, mens Sondre Ladim ble nummer 35.

Eilert rapporterer: «Fredag var det fellesstart på programmet og de 3 juniorene skulle ut på ca 30 km i et helt flatt terreng omlag 45 minutters kjøretur syd-vest for Jicin. I tillegg skulle Robin Færaas (Sande) ut i eliteklassen. 

Arrangøren lovet høy fart, og med gaffling, nær 60 juniorer i startfeltet og drøyt 30 varmegrader, ble det en spennende dag. 

Ole Gunnar Kleppa Madslien (Lillehammer OK) fikk starte i andre rekke i startfeltet siden han hadde vært med på VM sist år, mens Sondre Ladim (Moss OK) og Marius ble stående på rekke 10 og hadde en tøff jobb foran seg for å klare å henge med i starten.
Ole Gunnar Kleppa Madslien forsøker å avansere i feltet

Arrangøren hadde heller ikke gjort det enklere ved å starte feltet på asfalt i en liten nedoverbakke med 100 meter til startpost. Derved var kaos på vei til førstepost sikret og slik ble det. Ole Gunnar fikk bakkekontakt med grusen allerede 50 meter etter startpost da en finsk utøver plutselig fant et kjekt alternativt veivalg, mens Sondre la denne testen litt lenger ut i løpet.

Sondre Ladim hos tsjekkisk Røde Kors
Tsjekkisk Røde Kors kan lite engelsk og kjørte på slik at gutta fikk merke hva smerte var etterpå (ukjent hva de bruker for å rense sår, men det svir skikkelig godt). Marius prefererte heller å sette kjedet skikkelig på underveis, da det denne dagen heldigvis bare sporet av og lot seg fikse med litt tidstap.
Ole Gunnar fikk den litt sure 7ende plassen som ikke får diplom, mens Marius endte på en 18. plass.
Sondre kom inn som nr. 35 og i eliteklassen kom Robin inn som nr. 69 etter en god formstigning gjennom mesterskapet. Alle gutta og sykler er derved velberget gjennom de individuelle konkurransene.Til slutt nevnes også at trener Emily Benham Kvåle klarte sølv i kvinnenes eliteklasse etter et intenst spurtoppgjør
I morgen, lørdag kl 1000, står stafett på programmet mens det er kjedelig regnvær i Norge. Det norske laget har Ole Gunnar på første etappe, Marius på andre og Sondre avslutter. Det er fullt mulig å følge med på IOF Web TV (gratis) fra https://www.wmtboc2023.cz/?c=EUR

Resultater