VM MTB-O: krevende konkurranser, kjedet røyk

Det har vært to tøffe konkurransedager for Marius Aamodt og resten av den norske troppen under VM i MTB-O i tsjekkiske Jicin. Tirsdagens langdistanse var nesten tre mil i luftlinje i den tsjekkiske varmen, og også onsdagens mellomdistanse var krevende med 15 kilometer løype.

Eilert rapporterer fra Tsjekkia:

«Litt tilleggsinfo ifht MELLOM (onsdag) som ikke lar seg lese ut fra resultatlisten: 
Sondre Ladim smalt kneet i “noe” og ikke fikk helt dagen.
Marius klarte å ryke kjedet på vei til 9 post og kom således først i mål, men selvsagt med mange “missing controls”. Speaker fikk da heldigvis en god grunn til å diskutere andre norske utøvere med navnet Aamodt, så familienavnet ble behørlig nevnt på stadion i en 10 minutters periode.
Ole Gunnar Kleppa Madslien lå lenge svært godt an slik at hans far og nyutnevnt “Head Mechanics” i den norske troppen virkelig fikk kjent på familieengasjementet med GPS-trackingen.
Ellers ble trener Emily Benham Kvåle gledelig verdensmester igjen og er den “norske” utøveren som foreløpig har samlet flest medaljer med 1 gull og 2 sølv bare i dette mesterskapet så langt.

Marius på langdistansen (foto:arrangør/David Hoffman)
LANG-distansen (tirsdag), så klarte Marius å ta det dumme høyre veivalget i et komplisert kurvebilde. Dette medførte 9 min ekstra tid bare på et strekk og da gikk det dårlig totalt sett.
Ellers merkelig at arrangøren starter med en ny “bysprint” på langdistansen slik at de første 4-5 postene går i bebyggelse på et 1:15.000 kart slik at nesten ingen detaljer er leselig rundt hvor postene faktisk er plassert. De norske kom seg likevel godt igjennom de innledende postene og det var ikke der de største tidstapene oppstod».
Kartet på langdistansen for M20

Marius ble nummer 36 på langdistansen, men  altså uten resultat på mellomdistansen. Ole Gunnar Kleppa Madslien ble beste nordmann begge dager, med tolvteplass på langdistansen og en sterk niendeplass på mellomdistansen.

Medaljene gikk til Eemil Koskinen (Finland), Hannes Hnilica (Østerrike) og Flurin Schnyder (Sveits) på langdistansen og Armin Cernik (Tsjekkia), Schnyder (som også tok sølv på sprinten og er eneste deltager med medalje på alle distanser så langt) og Armel Berthaud (Frankrike) på mellomdistansen – med andre ord god spredning av medaljene på ulike nasjoner – i tillegg har Sverige og Danmark tatt medaljer i W20.

Torsdag er det ny hviledag, før mesterskapet avsluttes med fellesstart og stafett fredag og lørdag!

Konkurransene i seniorklassene kan følges direkte på IOFs livesenter!