KlubbenKonkurranse

100 startende, god stemning og noe psykologisk spill

Årets klubbmesterskap ble avviklet på en nydelig august-kveld hvor været var like bra som det utsøkte o-festivalterrenget på Grønmo. 100 løpere lot seg friste, og det var i tillegg en del godkjente skadefravær. I tillegg til Oppsals egne løpere var det prominente gjesteløpere; vår klubbkamerat-i-utlandet-i-år-og-i-Norge-neste-år, ski-o-verdensmester Jørgen Baklid, Haldens tsjekkiske verdenscupløper og vel snart Oppsal-samboende Eliska Sieglova og den dobbelte individuelle verdensmester fra 1976 og 78, BSKs og strengt tatt hele Norges Egil Johansen. Man må ha litt meritter for å få bli med som gjest! De tre takket for gjestfriheten med bestetid i sine respektive klasser, Jørgen i H21, Eliska i D21 og Egil i H55!

H21-klassen hadde høyere nivå enn på svært lenge. Jørgen blåste gjennom den 6,1 kilometer lange løypa på 37.42, og var 1.08 raskere enn Håkon Raadal Bjørlo. Vegard Jarvis Westergård løp helt jevnt med Håkon til siste langstrekk, der Håkon valgte vei, mens Vegard løp rett på, kjørte seg fast og tapte to minutter. Duellen finner dere på livelox! OIai Stensland Lillevold ga bort to minutter på de to første postene og et nytt minutt på den fjerde, men knep tredjeplass i klubbmesterskapet foran Olav Johannes Deelstra som også kom seg under 45 minutter. I tillegg til høyt toppnivå var også bredden stor – 14 startende i H21, som dermed var den største klassen! (det skulle egentlig vært 15, mer om det lenger ned). I tillegg til mange nye navn (velkommen, alle sammen!) er det også svært gledelig å se at flere kjente navn rører på seg igjen – dette comeback-rushet lover godt før 25-manna!

I D21 var Tina Kalleson to minutter bak verdenscupløper Sieglova, med Kari-Ann Ånensen to minutter bak der igjen. Sondre Olaussen og Ingeborg Roll Mosland var best i juniorklassene, og kan glede seg til å motta gjenfunnete vandrepremier på sesongavslutningen til høsten!

Hele 22 råtasser startet høstsesongen med klubbmesterskap! Dessverre opplevde vi at en av postene og ikke minst stemplingsenheten ikke hadde fått stå i fred, og var fjernet fra nybegynnerløypa. Takk til Ola Marius som reagerte raskt og fikk varslet og hengt opp igjen skjermen, og til Boye som rykket ut for å informere N-løpere på strekket.

Nighthawk-vinnerne donerte noen av premiene derfra som uttrekksgevinster – og de ble vunnet av Astrid Hovland Fløystad og Torje Schrøder-Nielsen.

Takk også til alle som bakte, og ikke minst til familien Fjogstad som tok med overskuddsdrikke fra O-festivalen – det var populær løperdrikke!

Årets klubbmestere:

D13-14: Ane Risstad Sundnes

H13_14: Sivert Landrø Grindedal

D15-16: Tuva Berger Gjelstad

H15-16: Vinjar Tveito

D17-20: Ingeborg Roll Mosland

H17-20: Sondre Olaussen

D21: Tina Kalleson

H21: Jørgen Baklid *)

D40: Silje Syversen

H40: Per-Ivar Nikolaisen (her kunne det vært fullt mulig for Espen Aubert å legge inn protest, ettersom Per-Ivar opprinnelig var påmeldt i H21, men tok feil kart på start og deretter snakket seg inn i H40. Var det en glipp? Var det en slu taktisk manøver? Hvem vet. Men f.eks vil nok Sindre Fjogstad, som stilte i H21 fordi Per-Ivar skulle gjøre det, kunne tenkes å støtte en slik protest, men den foreligger altså foreløpig ikke)

D55: Margaret Roseveare

H55: Arne Olaussen

D70: Åse Flydal

H70: Anders Fjogstad

Resultater

Livelox

Og for de som vil ha mer kremterreng: Allerede torsdag arrangerer Erik høstens første torsdagsløp fra Ødegården – en liten sykkel/joggetur inn til samlingsplass, men til gjengjeld havner du midt oppi et herlig terreng som bare løperne i de aller lengste løypene fikk nyte under O-festivalen!

Ikke noe klubbmesterskap uten Snorres herlige bilder (klikk på bildene for å forstørre):

* ) Mester i H21 endret etter konferering med de involverte – Jørgen er betalende medlem av Oppsal og blir derfor klubbmester!