VM MTB-O: Marius startet med 26.plass på sprinten

Marius Aamodt åpnet med 26.plass på sprinten under VM i mountainbikeorientering i Tsjekkia. Det var svært jevnt, og han var bare 3.43 bak vinneren Simo Klemettinen fra Finland.

Sveitseren Flurin Schnyder tok sølv, mens det også ble finsk på bronseplass ved Eevert Kentamies. Ole Gunnar Kleppa Madslien ble best av de norske med 12.plass. Eilert rapporterer:

Ole Gunnar Kleppa Madslien ved arenapassering

“De tre norske deltagerne i juniorklassen fikk testet risikovilje i en intens bysprint i det historiske sentrum i tsjekkiske Jicin.

Masse brostein, trapper, parkerte og lett bevegende biler gjorde at det var nok av utfordringer underveis – utfordringer som kunne spolere videre deltagelse i junior-VM hvis sykkel eller rytter ble skadet.

Heldigvis hadde borgermesteren vært flink til å sperre av hele sentrum, men trafikk kunne likevel påregnes siden det også lå et sykehus i området.
Gode forberedelser til tross ble det ingen topp 10-plasseringer i den norske troppen. Varmen på drøyt 30 grader og en del rot med resultatlister gjorde at det tok tid før de offisielle resultatene var klare.
Ole Gunnar Kleppa Madslien klarte en 12. plass, Sondre Ladim 20. plass, mens Marius endte på 26 plass i dag.
Fortauskantene kunne være tricky, her Sondre Ladim

Marius synes løypa var veldig teknisk i starten, der det var veldig vanskelig å se stiene i byparken, samt at veikryssene kom ekstremt fort på sykkel.   

I morgen er det hviledag med masse sykkelmekking – det skjer jo alltid noe teknisk – hjul som knapt går rundt og plutselig innføring av automatgir.
På tirsdag er langdistanse med rundt 850 høydemeter over en lengde på minst 29 km!”

Alle konkurransene i VM (i alle fall seniorklassene) streames gratis på IOFs livesenter og det anbefales å ta en kikk – det verste som kan skje er at du får lyst til å prøve selv!

 

Varmen tok på for Marius og de andre i Tsjekkia

Resultater