Oppsal-løpere på plass i skotsk kremterreng

Scottish 6-days er et tradisjonsrikt løp som arrangeres annethvert år. Årets utgave foregikk på kyststripa øst for Inverness, og Oppsal-troppen besto av Inger Lise og Roar Bjordal, Endre, Espen og Anette Wigaard med forsterkninger fra Are Wigaard og Karoline Aune fra NTNUI.

Anette rapporterer: “Scottish 6 days var i år kun 5 løp, hovedsaklig fordi det var vanskelig å finne egnede terreng med parkeringsfasiliteter uten at det ble for lange avstander mellom løpene. 
Der var imidlertid langt å gå. Kun to løp hadde målgang for alle på arena. Opptil 3,5 km til start og 2 km fra mål!

For å ha mulighet til noen sportslige resultater verdt å skrive hjem om tok vi også med oss den grønne delen av familen.

Masse fint kystterreng med sanddyneorientering som vi kjenner fra Danmark, og innslag av paddeflate områder der (noen mener) det er umulig å finne frem. De to siste løpene gikk i Culbin som det påstås at er det fineste terrenget i området – om ikke hele Skottland. Her fikk de lengste løypene prøve seg i skikkelig kremterreng.

Karoline og Are.

 

Sportslig sett var det ikke overraskende de to NTNUI’erne som kom best fra det med sammenlagtseier i W21S og M21L. For resten av gjengen ble resultatene bedre og bedre utover i uka. Høydepunktene er kanskje Inger Lises femteplass i W80 og Roars fjerdeplass i M75S siste dagen, hhv fire og tre minutter bak vinnerne.

Det er flott at noen nå har gjort seg kjent med forholdene i Skottland – 12. til 16.juli neste sommer arrangeres VM (sprint) i Edinburgh, og da blir det selvsagt også publikumsløp, før det kommer en ny utgave av Scottish 6 days i 2025.

Hjemmesiden til skotsk seksdagers