Junior og seniorLandslag

To til ungdoms-EM, omdiskutert jrVM-uttak

Sondre Olaussen og Ingeborg Roll Mosland har begge fått plass i Norges tropp til EYOC /ungdoms-EM i Bulgaria. Konkurransene foregår samme helg som O-festivalen og er åpent for løpere opp til 18 år.

Begge ble tatt ut etter fine prestasjoner i uttaksløpene på Kongsberg i pinsen. Likevel er det ikke bare Oppsal-medlemmer som stusser på at NOF valgte å vrake Ingeborg fra junior-VM i Romania. Vi skal ikke tvære mer på dette, bare passe på å gi uttrykk for at hjemmesida også er dundrende uenig i både uttak og begrunnelse for å ikke ta med Ingeborg til VM. Slik undertegnede ser det mangler uttaket konsekvens og er ikke i spesielt godt samsvar med NOFs egne uttakskriterier. Men det er lite å gjøre med, og vi håper Ingeborg nullstiller og leverer et enda bedre EYOC enn da det ble to bronse og en sjetteplass fjor.

Uansett: gratulerer med uttak, begge to! Oppsal er faktisk eneste klubb med to løpere i EYOC-troppen, og vi er veldig stolte av å ha juniorer med representasjonsoppgaver, så vi kan ikke BARE ha fokus på dugnadsjobbing i O-festivalhelgen, det blir noen sniktitt på live-oppdateringene fra Velingrad også!

Norges tropp til EYOC: 

Damer:
Synne Sandven, Notodden OL
Anna Taksdal, Ganddal OL
Ingeborg Roll Mosland, Oppsal Orientering
Marie Kravdal, Gjø-Vard OL

Reserver:
Sigrid Schmitt Gran, Halden SK
Sigrid Haugskott, OL Trollelg

Herrer:
Nils Anders Niklasson, Nydalens SK
Sondre Olaussen, Oppsal Orientering
Andreas Myrvold Skovlyst, Kongsberg OL
Kristoffer Strømdal Wik, Freidig

Reserver:
Jone Valdal, Sandnes IL
Vebjørn Bergh-Hansen, Byåsen IL

Oppsal blir heller ikke uten representanter i junior-VM – Konstantin Kunckel (og Anselm Reicenbach) er tatt ut i Tysklands tropp!