EM-BRONSE på stafetten! For et mesterskap!

Etter en thriller av en sisteetappe sikret Ingeborg Roll Mosland tredjeplass for Norge og tok dermed sin andre bronsemedalje i mesterskapet.

(Alle foto: eyoc2022)

Fjellstø stafettløping av Elisa Götsch Iversen og Anna Taksdal på de to første etappene gjorde at Ingeborg fikk løpe ut i tet sammen med Tsjekkia og Tyskland. Finland og Sveits fulgte halvannet minutt bak, mens gullvinnerne fra de individuelle konkurransene, Alma Svennerud fra Sverige og Rita Maramarosi fra Ungarn hadde for langt fram etter trøblete åpningsetapper. Det skulle også vise seg at sveitsernes andreetappeløper ble disket pga en feilstempling, men det visste ikke løperne da Finland og Sveits var ajour med Norge og Tsjekkia på første meldepost. Tysklands ankerkvinne Julia Fritz var hektet av med et minutt og maktet aldri å få kontakt igjen, mens Ingeborg, finske Eeva Liina Ojanaho, tsjekkiske Lea Martanova og sveitsiske Rosa Bieri fulgte hverandre gjennom etappen.
Etter arenapassering fikk Finland og Tsjekkia en liten luke på ca 15-20 sekunder, mens Ingeborg holdt sveitseren (som altså løp på et lag som ville bli disket) et minutt bak seg.


Ojanaho avgjorde for Finland – og var dermed den eneste løperen sammen med Ingeborg som var topp 6 på alle distanser – og sikret gullet foran Tsjekkia. Norge tok en herlig bronse! Tyskland klarte fjerdeplassen foran Ungarn og Sverige.

https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=23260&lang=sv#W18-3

Vi gratulerer hele laget, men er ekstra imponert over Ingeborg, litt klubbpatrioter må det være lov å være: solid gjennomføring på alle distanser og plasseringene 3-6-3, det er rett og slett rått som førsteårs junior!