Sommer-roundup 1: Christoffer med tre pallplasser i nord-Østerdal

Sommerløp-sesongen er i gang, og som vanlig sprer Oppsal-løperne seg over et stort geografisk område:

Ingeborg løper fabelaktig under EYOC i Ungarn, men det er løpere i aksjon på mange fronter.

Utenlands er 2xAamodt og 2xMosland på plass i Madonna di Campiglio, og Morten startet det italienske femdagersløpet med en sterk 17.plass i en stor H50-klasse.

Først ut av de tradisjonelle norske ferieløpene er Sommerløpene i nord-Østerdal – en håndfull løpere hadde tatt turen dit i år for å oppleve mellomdistanser rett nord for Røros på fredag og i Haltdalen lørdag og runde det hele av med langdistanse i Ålen søndag.

Fredagens arena på Orvos nord for Røros. Myggen synes ikke på bildet

Det var ca 250 startende hver dag, med hovedtyngden fra Trøndelag og Innlandet, supplert med løpere fra både øst- og vestlandet. Nivået var høyt i H-5-16, men Christoffer Ånensen sikret seg en andreplass og to tredjeplasser. Også Kari-Ann Ånensen i D45 løp til pallplass alle dager.

Resultater fredag

Resultater lørdag

Resultater søndag

Som i fjor bugner det også av livelox-konkurranser og Ukas løyper i eventor i sommer. Her må man skrive ut kart selv.Blant annet stiller Nordre Follo med løypelengder over hele spekteret på Morgenfrisk#7 – de som føler seg spreke kan forsøke å slå Are Wigaards foreløpige bestetid på 9 km!

Veritas sin populære sommerløp-serie starter onsdag 6.juli, og så vender en del løpere nesa retning Sørlandsgaloppen, Fjord-O og O-ringen, og andre store og små løp gjennom sommeren. Alle oppfordres til å sende bilder og løpsrapporter til arildand@gmail.com