MTB-O: Marius vant begge dager på Gardermoen

Marius Aamodt slo til med to seiere av to mulige i helgens mountainbike-orientering på Gardermoen!
Rundt 100 personer fra Sverige, Danmark, Tsjekkia, Storbritannia, Tyskland og Norge hadde funnet veien til Trandum rett nord for Gardermoen i helgen.
Løypelegger begge dager var ni ganger verdensmester Emily Kvåle, og det raske kremterrenget kunne nesten sende tankene til Danmark.

Løypelegger og ni ganger verdensmester Emily Kvåle overvåker starten
Eilert rapporterer:
“Lørdag var det langdistanse og – dessverre – helt like løyper for H17-20 og H50, slik at Eilert soleklart tapte familieoppgjøret og forsåvidt også klassen.
Hele 3 forskjellige terreng med diverse kartbytter gjorde at det alltid var utfordringer å slite med i tillegg til lengden på ca 23 km. Det var ekstremt gode langdistanseløyper der o-ferdigheter,evnen til å “ligge i forkant” og utholdenheten ble satt på prøve. Også den yngre garde gikk på noen solide stjernesmeller i et “avlappende strekk” på grusvei (jfr. Livelox).
For mellomdistansen søndag hadde også Vidar Gjelstad funnet veien oppover, slik at Oppsal Orientering hadde hele 3 deltagere.
Terrenget bar preg av mye militær aktivitet og tildels ekstremt kompliserte og uoversiktlige stisystemer.
Vidar oppsummerte dagen med at han sjelden hadde hatt så mye sti-bomming siden han løp i H10-12 klassen. Eilert klarte å henge litt bedre med, men ble likevel distansert av junior og var “bare” 20 min bak på løypen som var satt til å være ca 13 km.
Ole Gunnar Kleppa Madslien (Lillehammer OK) og Marius diskuterer etter mål

Marius klarte seg bra også den dagen og fikk diskutert nye stjernesmeller med sykkelkompiser fra OK Moss og Lillehammer OK.

Stort tall til Emily og Hans Jørgen Kvåle som arrangører fra Hadeland O-Lag. Fantastisk flott MTB-O løp!”
Resultater søndag