Superhelg i Sverige

Ferske og rutinerte Oppsal-løpere hadde en knallhelg i svensk søle. Det sosiale sto til terningkast seks, og disse turene er gull verd for samholdet i klubben.

“Svenske tilstander” er et uttrykk som har gått igjen i media det siste året. For noen av oss er svenske tilstander første helg i oktober nesten 10.000 orienteringsløpere i alle aldre og nivåer som kjemper seg gjennom tricky svensk terreng, holder ut i regn og søle og nyter verdens fineste idrett.

Med tre lag ble det mange debutanter som skulle prøve seg. Løpere helt nede i 11 år var på start for Oppsal. Trygg og god lagledelse fra bl.a Lars Klyve gjorde at alle ungdommene kom seg flott gjennom, uten store bom og uten feilstemplinger.

På 25-manna kan man også treffe på verdensstjerner som Olav Lundanes, Tove Alexandersson, Frederic Tranchand, Eskil Kinneberg mm både på arena og se dem i aksjon for klubblagene sine, og det er absolutt en ekstra bonus. Det var “the red machine”, Tampeeren Pyrintö, som tilslutt vant 25-manna, knepent foran IFK Göteborg. Halden ble beste norske lag (nr 5).

Dessverre ble det ingen plassering for noen av våre lag i år. Vigdis Hobøl løp førstelaget inn til en meget respektabel 52.plass, noe som ville holdt til å bli nest beste norske lag, men det hjelper så lite når det var hoppet over en post på en tidligere etappe. Heller ikke de to andre lagene kom godkjent til mål, og det viser at det er en stor jobb å gjøre i junior/seniorgruppa med å trene inn skikkelige rutiner for å sjekke koder og antall poster før stafettsesongen starter igjen til våren. Vi regner med at leder av sportslig utvalg er den første til å ta tak i dette.

Sannhetens øyeblikk for førstelaget…

Når det er sagt ble etappene ellers bra gjennomført, andrelaget hadde bare en løper ut på oppsamlingsstarten og en slutt-tid i topp 250, mens tredjelaget vel måtte sende tre ut på oppsamling – men her har vi ikke helt oversikt, da hadde Halden overtatt laglederansvaret.  Ikke helt ukontroversielt ble lag 3 fylt opp av Halden-løpere i stedet for 25-mannagjengangere som f.eks Sara Bråten, Hauk Åsen, Skule Rud og Mari Holtet.

Det interne prestisjeoppgjøret om raskeste km-tid på stafetten ble forøvrig vunnet knepent av Jonas Krogh, 4.etappe lag 1.

Thor ble nummer 3 i H50 på medeln.

Og de øvrige konkurransene: Jo takk – bra! To klasseseiere (Kristoffer Fiane Pedersen, H21A og Elin Kalleson, ÖM3) og flere pallplasser i 25-mannamedeln søndag. Kristoffer FP var i det hele tatt helgens store navn ettersom han også var på vinnerlaget i quizen på bussen. Og  Truls Hestengen tok “spurttrøya” fra siste post til mål.

Tilslutt STOR takk til Per-Ivar for et topp turopplegg! Hyggelig busstur, fint hotell og bra fellesmiddag på kvelden. Den ikke-sportslige delen var så bra at vi anbefaler absolutt alle Å HOLDE AV 5.-7.OKTOBER 2018 ALLEREDE NÅ – på middagen lørdag turte noen å snakke om to busser og fire lag…

Her er en reprise på noen av de mange bildene som ble tatt i helgen:

Terrenggående tralle for kjøkken på arena (foto: Anette Wigaard)
Katrine mot veksling (foto: Snorre Veggan)
Kjøkkenet, etter at vi fikk fjernet bikkja til Järla som spiste seg gjennom teltduk og plastposer og inn til burgerbrødene. Den bør ha litt magasjau i dag. (foto: Snorre Veggan)
Brannsikkerhet på topp (foto: Snorre Veggan)
Til tider trangt i teltene (foto: Per-Ivar Nikolaisen)
Vi spiste kake likevel.
Skeptisk gjeng, med helgens store navn Kristoffer FP i midten: Veksling foran Halden på første etappe, seier i 25-mannamedeln og seier i quizen på bussen! (foto: Snorre Veggan)
Vi er klare for 2018!

Dere finner mange flere bilder på facebooksiden til Oppsal Orientering. Og igjen – husk: 5.-7.OKTOBER 2018!!!!!