2. plass til Jan Andreas og Truls i klassisk langløp

Det er ikke bare Sigve som viser form før 25-manna. Vigdis har levert denne rapporten fra en av høstens klassiske kraftprøver i Nordmarka:

Kjempesprekken, Oslostudentenes legendariske langløp ble i år arrangert fra Studenterhytta. I lang-løypa  (21 km) løp Jan Andreas Edstrøm og Truls Hestengen inn til en fin 2. plass etter Karl Fremstad og Vetle Christiansen fra Bækkelagets spk. Thor Mella og Vigdis Hobøl løp inn som 5. beste par. Stein Mella med makker utenklubbs fra, fullførte som 12. beste par på mellomløypa (13,5km)  i det tøffe terrenget østover fra Studenterhytta.
Til i årets løp var nye områder mellom Kobberhaughytta og Øyungen kartlagt og løypelegger hadde lagt veldig få strekk hvor man kunne løpe sti og vei. Vi løp forbi gjengrodde skiløyper, elg, gule myrer, øde skogsvann og nesten ikke folk før vi runda telterne ved Øyungen. Slike løp gir næring til oppdagergleden som orientering kan gi, og anbefales varmt!
Og det er mange flere kart og områder å oppdage. Neste år blir det kanskje Lillomarka nord-sør, Kneskjelven i Vestfold, Fjellgeita i Ålesund, Hu og hei i Trondheim, 2-mila i Asker, Blodsmaken i Alta, Huldertrampen i Løten eller eller..
PS! Enda flere Oppsal-løpere var i aksjon på mer normale distanser i helgen. 14 løpere hadde tatt turen til Furugampen på Hamar, og det ble levert fine resultater. Ane Sofie Krogh vant D15-16, og i tillegg ble det pallplasser på Marius Aamodt (nr 2 i H13-14), Martin Aasen Wright (nr 2 i H17N), Lavran Thorstensen (nr 3 i H17) og Arnhild Krogh (nr 3 i D45).