Stafetter

Damkavlen: solid gjennomføring, 15 plasser opp fra fjoråret

Oppsal 1 sikret en fin 73.plass i Damkavlen og var med det femten plasser bedre enn innsatsen i 2022!

Tonje Vassend åpnet ballet i en fryktelig klatring ut fra start, og gikk dessverre på fem minutter tidstap til første passering. I midtpartiet gikk det imidlertid unna, og Tonje klatret nærmere 50 plasser, før det igjen gikk noe tid på slutten. Ingvild Maalen-Johansen ble sendt ut på andre etappe ti minutter bak teten, og kvitterte med en flott etappe hvor hun klatret over 30 plasser og bare tapte fire minutter til IFK Göteborgs danske landslagsløper Miri Thrane Ødum. Ingeborg Roll Mosland fortsatte klatringen på den lange, ugaflede tredjeetappen, og vekslet på en helt rå 43.plass. Den plassen ble tung å holde mot slutten, men Marie Hammer Iversen og Tina Kalleson sørget for at Oppsal løp inn til 73.plass.
Andrelaget/mixlaget hadde Anna Taksdal fra Ganddal på første etappe, og hun leverte svært solid, bare seks minutter bak, slik at Mari Kalleson og Synne Utseth Bøhlerengen fikk bryne seg på mange gode løpere.
IFK Göteborg ikke bare vant, de tok dobbeltseier – og de blir neppe enklere å ha med å gjøre neste år når det økes til sju etapper i Damkavlen.

Fire norske klubber snek seg foran Oppsal på resultatlista: Nydalen, NTNUI og Halden, samt Freidig (såvidt). De tre første hadde riktignok både to og tre lag foran Oppsal dog Freidig. Det er ikke nødvendigvis et godt tegn for klubbmiljøene i landet at både de beste og de nestbeste løperne ser ut til å samles i relativt få klubber. Vi ser noe av den samme tendensen i NM-stafetten, og vi så det ikke minst i natt-NM, der disse tre klubbene tok alle premieplasser i D21 unntatt en. Så det blir en utfordring å stagge denne dominansen når kvinnene også skal løpe natt fra neste sesong.

Resultater